• Ναυτιλία

    Performance Shipping: Δάνειο από την Τρ. Πειραιώς για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του έκτου aframax της εταιρείας

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δανειακή συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του έκτου aframax τάνκερ του στόλου της.

    Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία, πρόκειται για προθεσμιακό δάνειο ύψους έως και 31,9 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα λάβει μέσω δύο θυγατρικών της.

    Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση περίπου 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων του υφιστάμενου δανείου που έχει λάβει από την ίδια τράπεζα, με εξασφάλιση το πλοίο M/T P. Yanbu και για τη μερική χρηματοδότηση της πρόσφατης εξαγοράς του έκτου δεξαμενόπλοιου Aframax της ναυτιλιακής, που θα μετονομαστεί σε M/T P. Sophia, με προκαταβολή έως και 24,6 εκατ. δολάρια.

    Η Performance Shipping προσθέτει στον στόλο των δεξαμενόπλοιων της, το Maran Sagitta που κατασκευάστηκε το 2009, έναντι τιμήματος 27,6 εκατ. δολαρίων. Το χωρητικότητας 105.071 dwt, τάνκερ εξαγόρασε από την Maran Tankers, της Μαρίας Αγγελικούση.

    Η δανειακή διευκόλυνση περιλαμβάνει επιτόκιο LIBOR πλέον περιθωρίου 2,70% ετησίως.

    Σχολιάζοντας τη δανειακή συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping, Ανδρέας Μιχαλόπουλος επισήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία για τη νέα μακροπρόθεσμη δανειακή διευκόλυνση με την Τράπεζα Πειραιώς με ελκυστικούς όρους, για την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της εξαγοράς του πλοίου M/T P. Sophia. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της εξαγοράς του έκτου μας δεξαμενόπλοιου Aframax, βρισκόμαστε σε καλή θέση για να κεφαλαιοποιήσουμε την τρέχουσα ευνοϊκή ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων με τις τιμές spot ναύλωσης για δεξαμενόπλοια Aframax να διαμορφώνεται περίπου στα 28.000 δολάρια. Αναμένουμε να παραλάβουμε το M/T P. Sophia άμεσα και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε ισχυρές ταμειακές ροές με τον διευρυμένο στόλο μας».

    Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ζημιές 2,1 εκατ. δολαρίων το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, έναντι ζημιών 2,85 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της, μέχρι στιγμής, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι μέσες τιμές χρονοναύλωσης σε όλο τον στόλο της είναι σημαντικά υψηλότερες από αυτές του πρώτου τριμήνου του 2022.

    Διαβάστε ακόμη:

    To δεξαμενόπλοιο Maran Sagitta της Μ. Αγγελικούση στον Α. Μιχαλόπουλο της Performance Shipping έναντι 27,6 εκατ. δολαρίων

    Performance Shipping: Έτοιμη να επωφεληθεί από την βελτίωση της ναυλαγοράς των τάνκερ – Ζημιές στο πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ