• Ναυτιλία

    ΠΕΝΕΝ: Πρώτη νίκη για τα εξπρές δρομολόγια

    • NewsRoom
    Ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ

    Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ


    «Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ανέδειξε την ανάγκη δυναμικής – αγωνιστικής παρέμβασης για την αποκατάσταση του δικαιώματος της καταβολής των εξπρές δρομολογίων στη γραμμή της Κρήτης που (μέσα στην οικονομική κρίση και ακολούθως στην πανδημία) είχε καταστρατηγηθεί σε βαθμό που η ιδιαίτερη αμοιβή των εξπρές δρομολογίων είχε κατρακυλήσει έως το 25% των προβλεπόμενων της ΣΣΕ!».

    Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος υπήρξε θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό και εξηγεί:

    «Περιμέναμε στο τέλος του Ιούλη από τις δύο εταιρείες (Minoan Lines -Attica Group) να διαπιστώσουμε εάν θα πράξουν τα αυτονόητα, δηλαδή την ορθή καταβολή των εξπρές δρομολογίων. Οι εταιρείες αυτές δεν ανταποκρίθηκαν στη διεκδίκηση της ΠΕΝΕΝ.

    Στη συνέχεια με ανοιχτή επιστολή μας προς όλους τους φορείς ενημερώσαμε ότι την Δευτέρα 8/8 συνέρχεται το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ, στο οποίο θα παρθούν αποφάσεις στοχευμένων απεργιακών δράσεων με επίκεντρο τα πέντε πλοία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα εβδομάδα και πριν τις 15 Αυγούστου!

    Την περασμένη Δευτέρα το πρωί πραγματοποιείται αρχικά συνάντηση στα γραφεία της Minoan Lines στον Πειραιά μεταξύ του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ Λουκά Σιγάλα στην οποία μετά από πολύωρη συζήτηση επιτυγχάνεται συμφωνία κοινής αποδοχής!

    Στη συνέχεια γίνεται συνάντηση στα γραφεία της Attica Group με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Σπύρο Πασχάλη ο οποίος καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία απορρίφθηκε. Μας ζητήθηκε από την Attica Group να δοθεί χρόνος ώστε να καταθέσουν νέα πρόταση. Αυτό γίνεται την επόμενη μέρα αργά το μεσημέρι. Οι προτάσεις τόσο της Minoan Lines όσο και της Attica Group μεταφέρονται στα πλοία και στα μέλη μας και έπειτα από διεξοδική, εποικοδομητική, δημοκρατική συζήτηση, αυτές γίνονται αποδεκτές από τον κλάδο μας!».

    Τέλος, ο Αντώνης Νταλακογιώργος τόνισε: «Διευκρινίζουμε ‘υπό το φως της μέρας’ και δημόσια ότι οι ρυθμίσεις που επιτεύχθηκαν δεν αντιστοιχούν απόλυτα στην διακηρυγμένη θέση μας για πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ αναφορικά με το εξπρές όπως αυτό είναι κατοχυρωμένο!

    Από την άλλη θεωρούμε ότι οι ποικιλόμορφες παρεμβάσεις και τα εμπόδια που έστησαν διάφοροι, δεν πτόησαν την ΠΕΝΕΝ και τα μέλη μας να μπουν για άλλη μία φορά μπροστά, να δράσουν αυτοτελώς με αποφασιστικότητα και να δώσουν λύσεις οι οποίες συνιστούν άλμα, συγκριτικά με τον τρόπο υπολογισμού και καταβολής των εξπρές στο προηγούμενο διάστημα! Αποτελεί όμως ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση των καταπατημένων και απαξιωμένων Ναυτεργατικών δικαιωμάτων».

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεσα τα αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις της ΠΕΝΕΝ



    ΣΧΟΛΙΑ