• Ναυτιλία

    ΠΕΝΕΝ: Η Κυβέρνηση εξαιρεί τους εφοπλιστές από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το 2021

    Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος

    Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος


    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, με ανακοίνωση τονίζει ότι μέσω ειδικής ρύθμισης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξαιρεί του εφοπλιστές από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών!

    Ειδικότερα, αναφέρει: “Η νέα εξαίρεση αποτελεί συνέχεια ενός σκανδαλώδους φορολογικού καθεστώτος που έχουν εξασφαλίσει οι εφοπλιστές και με το οποίο έχουν σχεδόν μηδενική φορολογική επιβάρυνση στα δημόσια έσοδα!

    Για το 2021 δεν προβλέπεται να καταβάλλουν εισφορές υπέρ των ταμείων καθώς στο άρθρο 52 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τις τελωνειακές ρυθμίσεις αναφέρεται πως: εξαιρετικά για την χρονιά αυτή αναστέλλεται η εφαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών!!!

    Οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν και περιλαμβάνονται στο άρθρο 52 του νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών αφορούν τις εισφορές των πλοίων που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία του ν.27/1975 καθώς και την εισφορά του ν. 29/1975.

    Η νέα ρύθμιση επιβεβαιώνει την κυβερνητική πολιτική η οποία φορτώνει καθημερινά άδικους και δυσβάστακτους φόρους στον λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και στους Ναυτεργάτες ενώ τους εφοπλιστές τους εξασφαλίζει φοροασυλία με 57 φοροαπαλλαγές μεταξύ των οποίων είναι και τα αφορολόγητα καύσιμα!!!

    Στην φορολογική ασυλία έρχεται να προστεθεί και η απαλλαγή από την δαπάνη των ασφαλιστικών εισφορών για το 2021 και με τον τρόπο αυτό βυθίζει ακόμη περισσότερο στην κρίση τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της βρώμικης – άθλιας ταξικής πολιτικής είναι το γεγονός ότι οι Ναυτεργάτες καταβάλουν ετήσια φορολογία 55 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αντίστοιχη υποχρεωτική των εφοπλιστών είναι 13,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!”

    Διαβάστε επίσης

    ΠΕΝΕΝ: Συνεχίζεται η ομηρία των 47 ναυτικών στα δύο πλοία στο Ιράν



    ΣΧΟΛΙΑ