• Ναυτιλία

    Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ναυπηγικής Βιομηχανίας

    • NewsRoom
    Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης


    Στα σημαντικά βήματα που σημειώνονται στο ναυπηγικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αναγέννησης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με θέμα «Το Μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας».

    Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

     «Η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε για άλλη μια φορά στην πράξη ότι μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων που μπορούν βοηθήσουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής μας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου τα στελέχη της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας εργάστηκαν με επαγγελματισμό και παρείχαν σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας», ανέφερε.

    «Παρά την κλιματική και ενεργειακή κρίση και την πανδημία, η Κεντρική Διοίκηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού, τα επιμελητήρια, οι εργαζόμενοι, οι τοπικές κοινωνίες και ο επιχειρηματικός κόσμος, εργάζονται συντονισμένα και αυτό διαφαίνεται στην πράξη. Μέσα από μια τέτοια συνεργασία επιτυγχάνονται ιδιαίτερα θετικά βήματα στην ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

    Παράλληλα, δήλωσε: «Σημαντικά βήματα γίνονται και εδώ στον Πειραιά, ο οποίος με δήμαρχο το Γ. Μώραλη έχει γυρίσει οριστικά σελίδα. Η Περιφέρεια σε στενή συνεργασία με τον δήμο έχει δρομολογήσει  τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και υποδομών οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται».

    «Οι υπηρεσίες μας σε ζητήματα που αφορούν τα ναυπηγεία παρακολουθούν εντατικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες νομιμότητας και περιβαλλοντικής προστασίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων», τόνισε.

    «Επενδύουμε στις υποδομές και την ανακύκλωση δημιουργώντας περιβάλλον αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών των Ναυπηγείων με γνώμονα την αύξηση του κύκλου εργασιών των εταιρειών του κλάδου αλλά και την λιγότερη όχληση των συγγενών στη δραστηριότητα κοινωνιών», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Η MVS επεκτείνει τις συνεργασίες της σε Ολλανδία και Κύπρο με τα ναυπηγεία της Feadship

    Χριστίνα Θεοδωρίκα: Η MSC αγόρασε ιδιόκτητο κτίριο στο λιμάνι του Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ