Ναυτιλία

Πατούλης: 4,5 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό προσομοίωσης στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού

  • NewsRoom


Το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος, το ήθος και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Υπουργός Γ. Πλακιωτάκης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευαγγ. Κυριαζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, οι οποίοι μαζί με τον Υπουργό απένειμαν ειδικά βραβεία σε στελέχη του Λιμενικού σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού που διακρίθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο καθένας στον τομέα του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης απευθυνόμενος με θερμά λόγια τόσο στην ηγεσία, όσο και στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του σε μια γιορτινή στιγμή, συγχαίροντας τα στελέχη για τη διάκρισή τους και τονίζοντας παράλληλα, πως η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται έμπρακτα κοντά στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ 500.000 ευρώ, για την παράδοση στο Λιμενικό Σώμα ειδικού σκάφους για την άμεση διακομιδή ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αίγινα.

Παράλληλα, ο κος Πατούλης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 έχει εξασφαλίσει 4,5 εκ. ευρώ για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού προσομοίωσης στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΔΣΕΝ) της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο ήδη έχει παραδοθεί κατά το ήμισυ και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

«Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον, ως Περιφέρεια Αττικής, να είμαστε διαρκώς παραστάτες στο δύσκολο και σημαντικό έργο που υπηρετούν οι ένστολοι και τα πολιτικά στελέχη των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας. Το ειδικό σκάφος για την διακομιδή ασθενών που παραδώσαμε στο Λιμενικό με πόρους από το ΠΕΠ Αττικής και ο εκπαιδευτικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός προς τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας η οποία έχει ακόμη πολλά να αποδώσει», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Πατούλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Δούνια και πλήθος υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων του υπουργείου και συναρμόδιων φορέων.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου σε Τσίπρα: Οι Ανεξάρτητες Αρχές για να είναι ανεξάρτητες δεν χρειάζονται ως διαμεσολαβητές τους αρχηγούς κομμάτωνΣΧΟΛΙΑ