• Πολιτική

    Οικονόμου σε Τσίπρα: Οι Ανεξάρτητες Αρχές για να είναι ανεξάρτητες δεν χρειάζονται ως διαμεσολαβητές τους αρχηγούς κομμάτων

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Οι Ανεξάρτητες Αρχές, για να είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ούτε ερμηνευτές των απόψεών τους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

    «Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα κανόνων και αρχών, που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να τηρούμε απροϋπόθετα και απαρέγκλιτα», αναφέρει ο κ. Οικονλόμου.

    «Πάντως, η εμπειρία θα έπρεπε να είχε διδάξει τον κ. Τσίπρα ότι κάθε φορά που η Δικαιοσύνη φέρνει στο φως την αλήθεια, βαρύ σκοτάδι πλακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Τι ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

    Στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στη διευκρινιστική επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

    «Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει:

    i) Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ.

    ii) Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ.

    Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε την Πέμπτη από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατά την οποία εξεταζόταν το ζήτημα της παράνομης παρακολούθησης των γραφείων του ΚΚΕ επί των ημερών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, προβάλλοντας ως δικαιολογία την πρώτη επιστολή του κ. Ράμμου προς την Επιτροπή για την ενημέρωσή της για τις παρακολουθήσεις και την μη απόφαση του προεδρείου να συνεχίζει με τις προγραμματισμένες ακροάσεις. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της ΝΔ όσο και από το ΚΚΕ, το οποίο έκανε λόγο για σόου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου για sms Παππά: Ο Τσίπρας είναι εκκωφαντικά σιωπηρός

    ΣΥΡΙΖΑ: Πρωταγωνιστής ο «μπρό…εδρος» Τσίπρας στο νέο βίντεο «Χάου Του»

    Οικονόμου: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την παροχή €300 σε μακροχρόνια ανέργους



    ΣΧΟΛΙΑ