• Ναυτιλία

    Ευάγγελος Πιστιόλης: Παρέλαβε νεότευκτο πλοίο η Top Ships – Ναυπηγεί άλλα δύο και πουλά δύο δεξαμενόπλοια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παρέλαβε νεότευκτο πλοίο η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη και ναυπηγεί άλλα δύο, ενώ πουλάει δύο δεξαμενόπλοια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη ανακοίνωσε την παραλαβή του νεότευκτου Very Large Crude Carrier, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο είναι εξοπλισμένο με scrubber, συνολικής χωρητικότητας 300.000 dwt ( VLCC) πλοίο M/T Julius Caesar που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries στη Νότια Κορέα.

    Το πλοίο έχει εξασφαλίσει χρονοναύλωση σε εταιρεία πετρελαίου για τα προσεχή τρία χρόνια.

    Από την ναύλωση αυτή τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 68,8 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο για το 2022, αυτή η ναύλωση αναμένεται να εισφέρει στα ταμεία της εταιρείας 12,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συμφωνήσει την πώληση σε μη συνδεδεμένα τρίτα μέρη των δύο δεξαμενόπλοιων προϊόντων MR M/T Eco Los Angeles και M/T Eco City of Angels. Οι πωλήσεις πλοίων αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Ανάλογα με το πότε θα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των πωλήσεων, η εταιρεία προβλέπει ότι τα καθαρά έσοδα, μετά την αποπληρωμή χρέους περίπου 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για το τρέχον ναυπηγικό πρόγραμμα.

    Διαβάστε επίσης

    Τρία ακόμη τάνκερ εξαγόρασε η Top Ships από τον ιδιοκτήτη της Ευάγγελο Πιστιόλη

    Παναγιώτης Τσάκος: «Ο σοφός καπετάνιος γυρίζει την Ελλάδα και ως Απόστολος της Ελληνικής Ναυτιλίας διαδίδει την ελληνική ναυτοσύνη και προσελκύει νέους στο ναυτικό επάγγελμα»



    ΣΧΟΛΙΑ