• Business

    Τρία ακόμη τάνκερ εξαγόρασε η Top Ships από τον ιδιοκτήτη της Ευάγγελο Πιστιόλη

    Πιστιόλης

    Ευάγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής


    Με τρία νέα τάνκερ ενισχύει τον στόλο της η Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη. Τα πλοία ανήκαν σε εταιρεία ιδιοκτησίας του πλοιοκτήτη και είναι υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε από την εταιρεία του κ. Πιστιόλη έναντι 18 εκατ. δολαρίων, τρεις εταιρίες με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, κάθε μία εκ των οποίων έχει στην κατοχή της ένα eco τάνκερ MR, χωρητικότητας 50,000 dwt, υψηλών προδιαγραφών και εξοπλισμένο με scrubber. Το ποσό θα καταβληθεί σε δόσεις έως τις ημερομηνίες παράδοσης των πλοίων.

    Τα τρία δεξαμενόπλοια είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Παράλληλα, η Top Ships θα προχωρήσει σε συμφωνίες χρηματοδότησης πριν από την παραλαβή τους.

    Κάθε ένα από τα τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου έχει συμφωνίες ναύλωσης με την Central Tankers Chartering Inc, εταιρεία που επίσης ανήκει στον κ. Πιστιόλη, για χρονική διάρκεια πέντε ετών, με option για επιπλέον δύο έτη. Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από τις συγκεκριμένες συμβάσεις υπολογίζονται στα 127,5 εκατ. δολάρια.

    Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση ισχυροποίησης του στόλου της Top Ships μέσα σε ένα μήνα, αφού στο τέλος Απριλίου εξαγόρασε σε συνεργασία με την ελβετική Gunvor -με την οποία έχει δημιουργήσει κοινοπραξία από το 2017-  δύο ακόμη τάνκερ MR, που επίσης ανήκαν σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Πιστιόλη.

    Πρόκειται για τα τάνκερ M/T Eco Yosemite Park και M/T Eco Joshua Park, χωρητικότητας 50,000 dwt, τα οποία είναι εξοπλισμένα με scrubber και η τιμή πώλησης τους ανήλθε σε 27 εκατ. δολάρια έκαστο. Κατασκευάστηκαν το Μάρτιο 2020 στο ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας.

    Τα δεξαμενόπλοια είναι ναυλωμένα στην Clearlake Shipping Pte Ltd, θυγατρική της Gunvor Group Ltd και μία από τις μεγαλύτερες ναυλώτριες τάνκερ διεθνώς, για χρονικό διάστημα πέντε ετών, με option για δύο επιπλέον έτη. Τα δυνητικά ακαθάριστα έσοδα που θα προκύψουν από τις συγκεκριμένες συμβάσεις ανέρχονται σε περίπου 91,7 εκατ. δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ