• Ναυτιλία

    Παραμένει ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα περιφερειακά λιμάνια – Στην τελική ευθεία η προκήρυξη διαγωνισμών


    Ισχυρό παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα δέκα περιφερειακά λιμάνια υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νησιωτική πολιτική, τονίζοντας πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσλάβει ήδη τεχνικούς συμβούλους και προετοιμάζει την προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών.

    «Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο παρά την πανδημία που έχει πλήξει και την χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως τα περιφερειακά λιμάνια μας έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν παγκόσμιους λιμενικούς παρόχους και λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο κ. Πλακιωτάκης πρόκειται να επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο υπάρχει έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον.

    Υπενθυμίζεται ότι τα 10 περιφερειακά λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν είναι τα εξής: Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου.

    Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν τίθεται θέμα έγκρισης για τη δημιουργία ναυπηγείου από την Cosco, επαναλαμβάνοντας πως η έγκριση του αναθεωρημένου master plan του ΟΛΠ δεν περιλαμβάνει την άδεια εγκατάσταση ναυπηγείου, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι αυτό που προέχει είναι η προσέλκυση περισσότερων πλοίων για εργασίες στα ελληνικά ναυπηγεία, αλλά και η υλοποίηση των επενδύσεων για την αναβάθμιση των υποδομών τους.



    ΣΧΟΛΙΑ