• Ναυτιλία

    Π. Παναγιωτίδης: H Castor Maritime πούλησε φορτηγό πλοίο με 16,4 εκατ. δολάρια

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime, του Πέτρου Παναγιωτίδη, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, προχώρησε στην πώληση του φορτηγού πλοίου Panamax για 16,4 εκατομμύρια δολάρια.

    Η συμφωνία υπεγράφη στις 23 Μαΐου και αφορά στην πώληση του πλοίου Magic Vela, ενός πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, κατηγορίας Panamax, κατασκευής του 2011, στην τιμή των 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρεία αναμένει τώρα να καταγράψει καθαρό κέρδος περίπου 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Παναγιωτίδης γνωστοποίησε την απόκτηση πλοίου, που ναυπηγήθηκε στην Κίνα το 2021 στις 28 Απριλίου 2021 από μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος έναντι 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ένα μήνα αργότερα, στις 12 Μαΐου 2021, η Castor παρέλαβε το Magic Vela , άλλο ένα πλοίο Panamax, που κατασκευάστηκε το 2011 στην Κίνα, που είχε συμφωνήσει να αποκτήσει.

    Η αγορά του πλοίου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με μετρητά από το ταμείο της εταιρείας.

    Η Castor διαθέτει σήμερα στόλο 11 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 0,8 εκατομμυρίων dwt, που αποτελείται από τρία πλοία kamsarmax, έξι πλοία ξηρού χύδην panamax, συμπεριλαμβανομένου του πλοίου Magic Horizon , το οποίο η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει στις 29 Ιανουαρίου 2024 και δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 2.700 t

    Διαβάστε επίσης:

    Στυλιανίδης: Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στο ναυτιλιακό τομέα

    Μαρίνα Φλοίσβου: Η ετήσια άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης

    Σαουδάραβες επισκέφθηκαν τα Ναυπηγεία ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα



    ΣΧΟΛΙΑ