• Ναυτιλία

    Ο Ριάντ Ζέιν (Naftomar) αγοράζει, ο Νικόλας Ιγγλέσης (Alberta) πουλάει

    Νικόλας Ιγγλέσης - Alberta Shipmanagment

    Νικόλας Ιγγλέσης, Alberta Shipmanagement


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Naftomar, της οικογένειας του Ριάντ Ζέιν, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, αγοράζει δύο δεξαμενόπλοια από την εταιρεία Alberta Shipmanagement, του Νικόλα Ιγγλέση, στην τιμή των 83 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα δύο δεξαμενόπλοια έχουν ναυπηγηθεί στο Hyundai Mipo, είναι χωρητικότητας 74.588 dwt και ονομάζονται Aesop και Siena. Η τιμή που καταβλήθηκε ανά πλοίο είναι 41,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Εκτιμάται ότι η τιμή ανά πλοίο είναι πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια από τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

    Τα πλοία είναι κατασκευής το 2012 και είναι 74.588 dwt.

    Αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία από την Alberta Shipmanagement αυτόν τον μήνα. Η πρώτη ήταν η αγορά του πλοίου AM Gijon, κατασκευής στο Mitsui Ichihara το 2011 για 26 εκατομμύρια δολάρια από ιαπωνικά συμφέροντα, ενώ νωρίτερα φέτος η εταιρεία επέστρεψε στην Ιαπωνία για να παραγγείλει τέσσερα πλοία suezmaxes.

    Η Naftomar δραστηριοποιήθηκε στην αγορά πλοίων, καταβάλλοντας επίσης στην Petredec Global 74 εκατομμύρια δολάρια, για ένα πλοίο VLGC που κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Hyundai Heavy και ονομάζεται Saltram.

    Η Naftomar υπέγραψε επίσης συμφωνία τον περασμένο Απρίλιο, διπλασιάζοντας τα χρήματά της, πουλώντας ένα πλοίο 26 ετών, το Gaz Liberty 79.500 κυβικών μέτρων.

    Η Alberta Shipmanagement ιδρύθηκε το 2019 από τον Νικόλα Ιγγλέση και τις κόρες του Ισμήνη και Αλεξία, που αποχώρησαν από την οικογενειακή επιχείρηση Samos Steamship για να χαράξουν την δική τους αυτόνομη πορεία στον κλάδο της ναυτιλίας.

    Αν και αρχικά ο στόλος της εταιρείας αποτελούνταν από τέσσερα τάνκερ και τρία πλοία ξηρού φορτίου που στο παρελθόν διαχειριζόταν η Samos Steamship, μέσα σε τρία χρόνια ο στόλος αυξήθηκε σε 18 πλοία, 10 δεξαμενόπλοια και 5 bulkers, ενώ ναυπηγεί τέσσερα πλοία, τα οποία θα παραδοθούν το 2024 και 2025.

    Οι δύο κόρες του Νικόλα Ιγγλέση αποτελούν την πέμπτη γενιά της οικογένειας που κατάγεται από τη Σάμο και μετρά 145 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Η Naftomar ανήκει στην οικογένεια του Ριάντ και της Ράνα Ζέιν από το Λίβανο, ιδρύθηκε το 1971 στη Βηρυτό και το 1991 εγκαταστάθηκε στη Βούλα και σήμερα διαχειρίζεται 22 δεξαμενόπλοια.

    Διαβάστε επίσης

    Νικόλας Ιγγλέσης: Δύο bulkers στο στόλο της Alberta Shipmanagment

    Οικογένεια Ιγγλέση: Τέσσερις γενιές μαζί στη ναυτιλία ναυπηγούν 8 νεότευκτα

    Alberta Shipmanagment (Ν. Ιγγλέσης): Νέα κίνηση στην αγορά των τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ