• Ναυτιλία

    Ο Γιάννης Χειλάς επικεφαλής της Norton Rose Fulbright

    Γιάννης Χειλάς

    Γιάννης Χειλάς


    Η παγκόσμια δικηγορική εταιρεία Norton Rose Fulbright τοποθέτησε τον Γιάννη Χειλά στη θέση του επικεφαλής των ελληνικών γραφείων της και η θητεία του θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου 2022.

    Ο Γιάννης Χειλάς θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Σοφιανόπουλο, ο οποίος υπηρέτησε την εταιρεία για σχεδόν 30 χρόνια, όμως θα αναλάβει  πλέον ρόλο στον όμιλο Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, αλλά θα συνεχίσει με την Norton Rose Fulbright ως ανώτερος σύμβουλος της εταιρείας.

    Συνεργάτης τραπεζών, χρηματοοικονομικών και αναδιαρθρώσεων, με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο, ο Γιάννης Χειλάς έχει σημαντική εμπειρία στην παροχή συμβουλών σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών και εμπορικών συναλλαγών. Εκπροσωπεί μια ποικιλία δανειστών, αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιρειών σε χρηματοδοτήσεις, εξαγορές, συνδυασμούς, αναδιαρθρώσεις, διευθετήσεις εξυγίανσης και παρακολούθηση «προβληματικών» δανείων.

    Διαθέτει ισχυρή, εξειδικευμένη γνώση της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς και συμβουλεύει επίσης πελάτες σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού βάσει περιουσιακών στοιχείων.

    Ο Peter Scott, διευθύνων συνεργάτης για τον EMEA στο Norton Rose Fulbright, δήλωσε:

    «Ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία και την ανάπτυξη των ελληνικών γραφείων μας και της παγκόσμιας ναυτιλιακής μας πρακτικής. Αν και λυπούμαστε που τον βλέπουμε να αποχωρεί, είμαστε ενθουσιασμένοι που τον βλέπουμε να ανταποκρίνεται σε αυτή τη νέα πρόκληση. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον και τον νέο του ρόλο και θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη συνεργασία μας μαζί του.

    «Είμαι χαρούμενος που ο Γιάννης Χειλάς θα είναι επικεφαλής των ελληνικών μας γραφείων. Ο Γιάννης θα είναι συνεπικεφαλής της πρακτικής μας για τη χρηματοδότηση περιουσιακών στοιχείων και, έχοντας εργαστεί στο γραφείο μας στην Αθήνα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, έχει απίστευτο εύρος και βάθος εμπειρίας. Είναι ο ιδανικός για να υποστηρίξει τους πελάτες και τους συναδέλφους μας και να συνεχίσει την ανάπτυξη του ιατρείου μας στην περιοχή».

    Ο Γιάννης Χειλάς για τον διορισμό του, είπε:

    «Ήταν μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τον Δημήτρη Σοφιανόπουλο τα τελευταία 25 χρόνια, όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια κορυφαία πρακτική χρηματοδότησης της ναυτιλίας στην περιοχή. Θέλω να ευχηθώ στον Δημήτρη τα καλύτερα στο νέο του ρόλο και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του στη νέα του ιδιότητα. Ανυπομονώ επίσης να συνεργαστώ με τους λαμπρούς και ταλαντούχους συναδέλφους μας στην περιοχή – και παγκοσμίως – σε αυτόν τον νέο ρόλο για την περαιτέρω ενίσχυση της πρακτικής και της προσφοράς μας στους πελάτες μας».

    Η Norton Rose Fulbright ιδρύθηκε στην Ελλάδα από το 1990 και είναι μία από τις κορυφαίες νομικές πρακτικές στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ναυτιλιακών χρηματοδότησης.

    Η βραβευμένη ομάδα αποτελείται από Έλληνες και Άγγλους δικηγόρους με έδρα την Αθήνα και τον Πειραιά, οι οποίοι παρέχουν συμβουλές για το ελληνικό, το αγγλικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξασφάλισε έσοδα 5,25 εκατ. δολάρια η Σεμίραμις Παληού για την Diana Shipping

    Δυναμικά σε όλα τα επίπεδα ξεκίνησε το 2022 για το Λιμάνι του Λαυρίου



    ΣΧΟΛΙΑ