• Ναυτιλία

    Ο Έλληνας εφοπλιστής που κάνει διπλό comeback στην αγορά των τάνκερ

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Το δεύτερο τάνκερ του μέσα σε δύο μήνες αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Μιχάλης Καραγιάννης, επιστρέφοντας δυναμικά στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ μετά από σχεδόν έξι χρόνια.

    Η εταιρεία Roswell Tankers του Έλληνα εφοπλιστή, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, απέκτησε το τάνκερ FSL Hamburg (χωρητικότητας 47.496 dwt, κατασκευής 2005) από την επίσης ελληνική ναυτιλιακή First Ship Lease του Στάθη Τοπούζογλου, η οποία νωρίτερα αυτόν το μήνα ανακοίνωσε την πώληση του πλοίου, χωρίς όμως να αποκαλύψει τον αγοραστή. Η τιμή αγοράς του πλοίου υπολογίζεται στα 11,7 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

    Είχε προηγηθεί μία άλλη κίνηση της Roswell Tankers μόλις τον Δεκέμβριο, όταν η εταιρεία πλήρωσε 23,2 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το τάνκερ Singapore River (χωρητικότητας 115.000 dwt, κατασκευής 2009), μπαίνοντας για πρώτη φορά στην αγορά των τάνκερ. Σύμφωνα με στοιχεία του VesselsValue, αυτή ήταν η πρώτη αγορά τάνκερ στην οποία προχώρησε η Roswell από την άνοιξη του 2013.

    Εφόσον επιβεβαιωθεί και το δεύτερο deal του Μιχάλη Καραγιάννη, η Roswell Tankers θα διαθέτει πλέον οκτώ τάνκερ στον στόλο της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Παππάς: Η κίνηση της Star Bulk Carriers που θα συζητηθεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Προκοπίου: Γιατί έκανε βουτιά η μετοχή της Dynagas LNG Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ευ. Πιστιόλης: Σημαντική συμφωνία ναύλωσης για δύο πλοία που μόλις παρήγγειλε



    ΣΧΟΛΙΑ