• Ναυτιλία

    Μιχάλης Καραγιάννης (Roswell Tanker): Πούλησε δεξαμενόπλοιο με κέρδος 13,1 εκατ. δολάρια

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Καραγιάννης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Roswell Tanker Corp.

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Καραγιάννης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Roswell Tanker Corp.


    Μια εντυπωσιακή πώληση επέτυχε ο εφοπλιστής Μιχάλης Καραγιάννης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Roswell Tanker Corp.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η εταιρεία του πούλησε το δεξαμενόπλοιο Raptor, συνολικής χωρητικότητας 159.400 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2007, σε κινεζικά συμφέροντα έναντι 46,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η τιμή πώλησης, εκτιμάται ότι είναι σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το ποσό που πλήρωσε η Roswell στην Ridgebury Tankers για το πλοίο πριν από 16 μήνες για την απόκτηση του.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρεία Raptor αγόρασε το πλοίο από την Ridgebury Tankers τον Οκτώβριο του 2022, έναντι 33,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η βάση δεδομένων της VesselsValue αναφέρει ότι το πλοίο εκτιμήθηκε στα 43,2 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Απρίλιο, πριν ανέβουν οι τιμές των τάνκερ και σήμερα υπολογίζεται στα 44,1 εκατομμύρια δολάρια.

    Το Roswell, μετά την πώληση του τάνκερ Raptor, το οποίο είναι νηολογημένο στη Λιβερία, θα μείνει με δύο πλοία. Το Saliger, χωρητικότητας 115.128 dwt, ναυπήγησης 2009 με σημαία Λιβερίας και το Sapsan, χωρητικότητας 47.446 dwt, ναυπήγησης 2005, με σημαία Μάρσαλ.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Roswell Roswell Tankers Corp ιδρύθηκε το 2012 και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των δεξαμενοπλοίων. Διαθέτει, ωστόσο, μια εμπειρία 40 ετών στην πλοιοδιαχείριση πλοίων.

    Στηρίζει την επιχειρηματική της προσπάθεια σε τρεις πυλώνες: υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη και δέσμευση.

    «Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους συνεργάτες μας. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας. Δεσμευόμαστε για ασφαλείς διαδικασίες», τονίζει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

    Η Roswell Tankers Corp. είναι αφοσιωμένη στην παροχή αποτελεσματικών και φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών στις μεταφορές. Διαθέτει μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα και ένα εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων της στο πλοίο και στην ξηρά.

    Η ναυτιλιακή πορεία του Μιχάλη Καραγιάννη ξεκίνησε το 1979 με την καθιέρωση ενός τακτικού δρομολογίου από την Νότια Γαλλία.

    Το 2012 ιδρύθηκε η Roswell Tankers Corp. για να αναλάβει τη διαχείριση πέντε δεξαμενόπλοιων. Από την ίδρυσή της συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης πρώτης τάξεως με ποικίλο στόλο δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου και προϊόντων και χημικών. Το 2019 κατείχε οκτώ πλοία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΛΠ: Σημαντικά συμπεράσματα στο 5ο Balkans & Black Sea Forum 

    Κορυφώνεται ο δικαστικός αγώνας: Αίτημα απόρριψης της αγωγής του Γιώργου Οικονόμου από την Αλίκη Παληού

    Ιωάννης Παππάς: Στόχος μας να παρουσιάσουμε μια συνεκτική πολιτική για τη θαλάσσια οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ