• Ναυτιλία

    Νταλακογιώργος (ΠΕΝΕΝ): Δεν είναι μόνο τα πανάκριβα εισιτήρια, είναι και οι χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες

    • NewsRoom
    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ


    Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ανέδειξε αυτό το διάστημα την εφοπλιστική ασυδοσία με την διαμόρφωση αστρονομικών τιμών στα Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τονίζει ο πρόεδρος της, Αντώνης Νταλακογιώργος, και επισημαίνει ότι οι τιμές αυτές είναι απολύτως απαγορευτικές για τους μισθωτούς, τους Συνταξιούχους και τις οικογένειες τους.

    Στη συνέχεια, ο Αντώνης Νταλακογιώργος, αναφέρει:

    “Η κυβέρνηση πολύ αργοπορημένα πήρε είδηση το πάρτι της αισχροκέρδειας που έχει προκαλέσει  την οργή πολλών χιλιάδων επιβατών και των μόνιμων χρηστών (κάτοικοι νησιών) των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών!

    Η παρέμβαση μας αυτή είχε τεράστια απήχηση σε όλους εκείνους που είναι θύματα για να αυγατίζουν τα εφοπλιστικά κέρδη!

    Δυστυχώς αυτό που προκύπτει από την κυβερνητική παρέμβαση είναι ημίμετρα, μπαλώματα του χειρίστου είδους και επικοινωνιακές τρακατρούκες!

    Η πολιτική του «υγειούς ανταγωνισμού» ιδιαίτερα σε ένα τμήμα που έχει έντονη κοινωνική διάσταση (Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες) αποδεικνύεται καταστροφική για τα εκατομμύρια που ταξιδεύουν κάθε χρόνο με τα ακτοπλοϊκά πλοία!

    Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος, η άλλη αφορά πάλι τους εφοπλιστές οι οποίοι έχοντας εξασφαλίσει την ανοχή Κυβέρνησης, ΥΕΝ, Υπηρεσιών καταστρατηγούν και αυτή ακόμη την ΣΣΕ και την ισχύουσα νομοθεσία στα ωράρια εργασίας και στις ώρες ανάπαυσης επιβάλλοντας εξοντωτικές και άθλιες συνθήκες εργασίας.

    Σα να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω κλέβουν συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση χιλιάδες δεδουλευμένες υπερωρίες από τον μόχθο των πληρωμάτων για να γεμίζουν τα ταμεία τους με υπερκέρδη από την εκμετάλλευση των Ναυτεργατών.

    Σε αυτό το όργιο της αυθαιρεσίας που καταγράφεται καθημερινά ποιούν την νήσσαν ΥΕΝ – Λιμενικές αρχές και από κοντά η ΠΝΟ (Ειδικό Τμήμα Ελέγχου) και όλοι μαζί βάζουν πλάτη να διαιωνίζεται η εργασιακή βαρβαρότητα!

    Έχουμε στείλει σαφές μήνυμα προς εκείνες τις Ναυτιλιακές εταιρίες που δε καταβάλλουν τις δεδουλευμένες υπερωρίες, ορισμένοι συμμορφώθηκαν, άλλοι έως τώρα έχουν αγνοήσει την προειδοποίηση μας…

    Η ΠΕΝΕΝ έχοντας άρρηκτους δεσμούς με τον κλάδο μας και σε απόλυτη συνεργασία μαζί του θα ανακοινώσει έως το τέλος αυτής της εβδομάδας πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων σε διάφορα πλοία τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και ευρύτερα!

    Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τα μέλη της ΠΕΝΕΝ να γίνουν οι καλοκαιρινοί είλωτες (όπως κάνουν όλοι οι άλλοι) για να θησαυρίζουν οι Ναυτιλιακές εταιρίες!

    Ουδείς πλέον νομιμοποιείται να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει!”

    Διαβάστε επίσης:

    Βαρβιτσιώτης: Οι ακτοπλόοι είπαν ότι θα παρουσιάσουν σοβαρές εκπτώσεις στα ναύλα

    Γιώργος Προκοπίου: Το πολυτελές mega yacht Dream στη Φολέγανδρο

    Στη Σκιάθο το mega yacht αξίας 25 εκατ. δολ. της οικογένειας Κουμάνταρου



    ΣΧΟΛΙΑ