ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η προωθούμενη απορρόφηση του ΕΛΟΕΝ από την ΕΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ αποτελεί για τους Ναυτεργάτες επικίνδυνη εξέλιξη η οποία αποσκοπεί στη λεηλασία του μοναδικού ταμείου μας που έχει σήμερα σημαντικό αποθεματικό κεφάλαιο», επισημαίνει με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος και προσθέτει:
«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση επιχείρησε να ενσωματώσει το ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ! Τώρα αυτό μεθοδεύεται από την ΕΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ! Σε αυτή τη συγκυρία ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση: “Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”.
Το αποθεματικό του ΕΛΟΕΝ δεν είναι λάφυρο ούτε πεδίο συναλλαγής πίσω από κλειστές πόρτες. Η ΠΕΝΕΝ, μαζί με τους ναυτεργάτες, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη λεηλασία του Οργανισμού, την αλλοίωση του χαρακτήρα του και τη μετατροπή του σε εργαλείο κρατικού ή εργοδοτικού ελέγχου. Η θέση μας είναι σαφής, κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτη: Ο ΕΛΟΕΝ ανήκει στους ναυτεργάτες και σε κανέναν άλλο και έτσι θα διατηρηθεί ως αυτόνομος οργανισμός!».
Διαβάστε επίσης:
HELMEPA: Συνεχίζει την προσφορά της σε υποτροφίες για ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές σπουδές
Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στο Ναύπλιο – Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα θα αναδείξει τους ιστορικούς δεσμούς των χωρών, λέει το Ελιζέ
- Θεσσαλονίκη: Γιορτή για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ (video) – Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη
- Στενά του Ορμούζ: Σχεδόν παγωμένες οι ροές καθώς η κατάσχεση πλοίου από τις ΗΠΑ αυξάνει τον κίνδυνο
- Baltic Exchange: Διαβουλεύεται αλλαγή στον βασικό δείκτη ναύλων δεξαμενόπλοιων για τη διαδρομή Σαουδική Αραβία–Κίνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.