• Ναυτιλία

    Νίκος Αναστασόπουλος: Απεβίωσε o πρώην πρόεδρος και CEO του ΟΛΠ

    • NewsRoom
    Νίκος Αναστασόπουλος: Απεβίωσε o πρώην πρόεδρος και CEO του ΟΛΠ

    Νίκος Αναστασόπουλος


    Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νίκος Αναστασόπουλος, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ.

    Ο Νίκος Αναστασόπουλος είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες πριν αναλάβει τον ΟΛΠ. Είχε εργαστεί σε υψηλόβαθμη θέση στη ΜΕΤΚΑ που αγόρασε στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μυτιληναίος.  Επίσης, ήταν μέτοχος της Star Bulk του Πέτρου Παππά.

    Σημαντικός ήταν ο  ρόλος του στη συμφωνία του ΟΛΠ με την Cζscο, καθώς το  2006 προέβλεψε με καθαρά τεχνοκρατικούς όρους πως η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε διεθνείς παίκτες της διαχείρισης λιμένων θα έχει μόνον οφέλη για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς θα εξασφαλίσει μεγάλο όγκο επενδύσεων, τριπλασιασμό της υφιστάμενης παραγωγικής ικανότητας, προσέλκυση φορτίων τράνζιτ και δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας. Για τις θέσεις του  βρέθηκε αντιμέτωπος με δυναμικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά που αντιδρούσαν στη συμφωνία με τους Κινέζους.

    Ο ΟΛΠ με την Cosco εξελίχθηκε σε πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, τέταρτο στην Ευρώπη και μπήκε στον κατάλογο με τα 30 μεγαλύτερο λιμάνια του κόσμου.

    Τον Νοέμβριο του 2009 επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου αποχώρησε από τη θέση του στον ΟΛΠ. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο Γιώργος Ανωμερίτης που επέστρεψε στο λιμάνι μετά τη θητεία του ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Προσωπικός φίλος του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, ο Νίκος Αναστασόπουλος είχε δικό του γραφείο στην ναυτιλιακή εταιρεία, στο Μαρούσι όπου συνέχισε να εργάζεται όταν αποχώρησε από τον ΟΛΠ.

    Το 2012 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον όρισε συντονιστή για την επίλυση του ακανθώδους ζητήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Δεν σταμάτησε να σχολιάζει αρθρογραφώντας σε εφημερίδες εκείνα που θεωρούσε κακώς κείμενα στον ΟΛΠ.

    Ήταν πατέρας τριών παιδιών, δύο κοριτσιών και ενός γιού.

    Ακολουθήστε το Μononews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ