• Ναυτιλία

    Νικόλας Μαρτίνος: Η νέα κίνηση της Thenamaris στην hot αγορά των μεγάλων τάνκερ

    • Εριέττα Κομνηνού

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Με ένα νεότευκτο VLCC ενίσχυσε τον στόλο της η ναυτιλιακή Thenamaris συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου. 

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία εξαγόρασε το χωρητικότητας 300,000 dwt τάνκερ καταγεγραμμένο ως hull no. 5473, το οποίο είχε παραγγείλει αρχικά η ναυτιλιακή Sinokor Merchant Marine στο ναυπηγείο DSME. To πλοίο είναι εξοπλισμένο με scrubber.

    Σημειώνεται ότι η Thenamaris πρόσθεσε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της το υπό κατασκευή δεξαμενόπλοιο με την ονομασία Seavoice, το οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πιθανόν να είναι το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το VLCC πουλήθηκε στην τιμή των 94 εκατ. δολαρίων, με μικρό premium σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων πλοίων αυτή την περίοδο, ωστόσο, τονίζουν ότι η αγορά των υπερτάνκερ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ναυλωτών.

    Υπενθυμίζεται ότι η Sinokor είχε παραγγείλει τέσσερα VLCC εξοπλισμένα με scrubber το Νοέμβριο 2019 στην τιμή των 91,5 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    H ναυτιλιακή του Νικόλα Μαρτίνου διαθέτει στο στόλο της επτά τάνκερ VLCC, οκτώ suezmax, 35 aframax, 10 MR2 και έξι MR1. Επίσης διαθέτει 19 φορτηγά πλοία, τέσσερα containerships, τρία πλοία μεταφοράς LNG και τέσσερα μεταφοράς LPG.

    Μάλιστα, στο πλαίσιο της περαιτέρω ισχυροποίησης της στην αγορά των LPG, η Thenamaris εξάσκησε τον Φεβρουάριο μία option που προβλέπονταν από παλαιότερη συμφωνία της με το ναυπηγείο Hyundai Mipo της Νοτίου Κορέας για την κατασκευή ενός πλοίου μεταφοράς LPG, χωρητικότητας 38,000 cbm, το οποίο θα παραλάβει το 2022.

    Η αρχική παραγγελία της εταιρείας υποβλήθηκε τον Αύγουστο του 2019, ενώ δύο μήνες αργότερα ενεργοποίησε την πρώτη της option. Με την νέα παραγγελία έχει συνολικά υπό κατασκευή τέσσερα πλοία LPG. Έτσι, όταν στα τέλη του 2021 θα έχουν παραδοθεί και τα τέσσερα υπό κατασκευή πλοία, η Thenamaris θα διαθέτει οκτώ πλοία αυτού του τύπου.



    ΣΧΟΛΙΑ