Ναυτιλία

Νέο πλοίο αγόρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης-Στα 15 πράσινα πλοία ο Γ. Μελισσανίδης

Δημήτρης Μελισσανίδης

Δημήτρης Μελισσανίδης


Ένα νέο δεξαμενόπλοιο, συνολικής χωρητικότητας 7.000 dwt αγόρασε ο εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης με την εταιρεία του Aegean Shipping Enterprises.

Ναυλομεσιτικοί κύκλοι της Ακτής Μιαούλη αναφέρουν ότι ο Δ. Μελισσανίδης αγόρασε το πλοίο καταβάλλοντας το ποσό των 3 εκατ. δολαρίων, το οποίο λέγεται ότι θα το αξιοποιήσει στον τομέα της περισυλλογής πετρελαιοειδών στο Γιβραλτάρ.

Η επέκταση του Πειραιώτη εφοπλιστή σε λιμάνια της Ευρώπης και της Αφρικής είναι μέσα στα άμεσα σχέδια του. Άλλωστε διαθέτει τεράστια εμπειρία από το εγχείρημα που έκανε με την εισηγμένη εταιρεία την προηγούμενη δεκαετία.

Ο στόλος του Δημήτρη Μελισσανίδη αριθμεί 20 πλοία και μαζί με την ανεξάρτητη και αυτόνομη ναυτιλιακή εταιρεία του γιου του Γιώργου Μελισσανίδη Aegean Shipping Management διαθέτουν συνολικά 35 πλοία.

Τα 15 σύγχρονα πλοία του Γιώργου Μελισσανίδη είναι φιλικά προς το περιβάλλον, κάτι που φαίνεται από τα ονόματα των πλοίων, που το πρώτο συνθετικό τους είναι Green.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπό ναυπήγηση πλοία του Γ. Μελισσανίδη είναι τέσσερα δεξαμενόπλοια τύπου aframax, συνολικής χωρητικότητας 114,000 dwt.

Τα νεότευκτα πλοία θα παραδοθούν εντός της διετίας 2022 -2023 και θα μειώσουν το μέσο όρο ηλικία των πλοίων του στόλου του κάτω από τα 3 έτη.

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ