• Ναυτιλία

    Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

    • NewsRoom
    Λιμενικό


    Αναφέρθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας ότι βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο, με σημαία Κομόρες, με 14 άτομα πλήρωμα, στην θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια, Νοτιοδυτικά της Λέσβου.

    Στην περιοχή βρίσκονται 5 παραπλέοντας πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έχουν απογειωθεί δύο ελικόπτερα και έχει ενεργοποιηθεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

    Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Λέσβου για τον εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών ναυτικών μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου RAPTOR με αλάτι

    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο.

    Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις Ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

    Διαβάστε επίσης:
    Πάτρα: Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας

    Μεσανατολικό: Τους οκτώ έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη

    Βορίδης: Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται κάθε επαγγελματικό κλάδο



    ΣΧΟΛΙΑ