• Ναυτιλία

  Ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση των Χούθι της Υεμένης

  Αντάρτες Χούθι

  Αντάρτες Χούθι


  Ένας ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον ουκρανικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

  Το ουκρανικής ιδιοκτησίας M/V Verbena, υπό σημαία Παλάου, επλήγη από δύο πυραύλους που προκάλεσαν πυρκαγιά στο πλοίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CENTCOM.

  Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τρεις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων το προηγούμενο 24ωρο. Εκτός της πυραυλικής επίθεσης εναντίον του Verbena στον Κόλπο του Άντεν, στο στόχαστρο των Χούθι μπήκαν επίσης τα πλοία SeaGuardian και Athina στην Ερυθρά Θάλασσα, είπε ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σάρια κατά την ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

  Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.

  Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

  Οι επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αναγκάζοντας τις εταιρίες να στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.

  Διαβάστε επίσης:

  Drewry: Ο Δείκτης εμπορευματοκιβωτίων είναι κατά 202% υψηλότερος από πέρσι

  Παραλαβή ενός ακόμα Ιαπωνικού Capesize πλοίου από τη Seanergy και δύο νέες συμφωνίες χρονοναύλωσης με την Costamare Bulkers Inc.

  Νταλακογιώργος: Ελληνόκτητο πλοίο βυθίζεται στην Ερυθρά Θάλασσα – 1 νεκρός Ναυτεργάτης!  ΣΧΟΛΙΑ