ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η επισκευή του αξονικού συστήματος σε δεξαμενόπλοιο τύπου Suezmax, μήκους 274.2 μέτρων και πλάτους 50 μέτρων, ολικής χωρητικότητας 150,000 τόνων.
Το πλοίο ανήκει στον όμιλο του Γιώργου Προκοπίου. Στο ναυπηγείο βρίσκεται επίσης για επισκευή και ένα πλοίο της οικογένειας Λαιμού.
Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανέλαβαν την σύνθετη και απαιτητική εργασία επισκευής καθώς το πλοίο έφτασε στο ναυπηγείο με αδυναμία περιστροφής τελικού άξονα στη χοάνητου ελικοφόρου.

Η επισκευή αφορούσε στην εξάρμοση της προπέλας, του κατεστραμμένου (μη εύχρηστου) τελικού άξονα, του ενδιάμεσου άξονα καθώς και την χοάνη του ελικοφόρου άξονα.
Στη συνέχεια, έγινε προσαρμογή της προπέλας σε καινούριο τελικό άξονα (blue-fit), ευθυγράμμιση καινούριας χοάνης ελικοφόρου άξονα και επανατοποθέτηση του αξονικού συστήματος. Κατά την διάρκεια του δεξαμενισμού του πλοίου ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες πενταετίες εντός χρονοδιαγράμματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πλοίο τύπου Suezmax είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να φιλοξενηθεί σε δεξαμενή στην Ελλάδα, και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι το μόνο ναυπηγείο που μπορεί να αναλάβει τέτοιες επισκευές λόγω του μεγέθους της Δεξαμενής Νο.4 (335 x 54 μέτρα), του εξειδικευμένου προσωπικού, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.
Η ολοκλήρωση αυτής της μοναδικής και πολύπλοκης εργασίας επιτεύχθηκε αποκλειστικά από το προσωπικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με την πιστοποίηση από την κατασκευάστρια εταιρεία του αξονικού συστήματος.
Η εξειδικευμένη γνώση και αφοσίωση των Μηχανικών και του Εργατοτεχνικού προσωπικού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή αποπεράτωση του έργου, και απέδειξαν ότι διατηρούν την τεχνογνωσία τους από τα ειδικά έργα που έχουν αναλάβει διαχρονικά.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτού του έργου επιβεβαιώνεται η ηγετική θέση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον τομέα των σύνθετων ναυπηγικών επισκευών. Αυτή η επιτυχία ενισχύει τη δέσμευση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για αριστεία και ποιότητα.
Διαβάστε επίσης:
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε υποψηφιότητά του
Χρυσοχοΐδης: Θα παρέμβουμε αν παραβιαστεί η Σένγκεν – Θα παλέψουμε μαζί με άλλες κυβερνήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολυτελή boutique ξενοδοχεία: Πάνω η Μύκονος, κάτω η Σαντορίνη
- Xclusiv: Η Βενεζουέλα ώθησε σε αύξηση κατά 246% των ναύλων των τάνκερ VLCC
- Η στρατηγική συμμαχία των ισχυρών Βαρδινογιάννη και Εξάρχου, οι super ΜΟΗ, Coca Cola, Real Cons, γιατί Τσαντάνης και Παππάς βλέπουν Euronext, η αντεπίθεση του Μεγάλου, γιατί το Hollywood επιλέγει την Grecotel και ο ΚΜ, ο Γκρίνμπεργκ και ο Σαμαράς
- Σάμι Φάις: Τι σχεδιάζει μετά το ισχυρό τρίμηνο – Τα luxury brands και το ξενοδοχείο στην Κρήτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.