• Ναυτιλία

  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Καλούνται οι εργαζόμενοι να δουλέψουν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας! – Σε εξέλιξη η γενική συνέλευση εργαζομένων

  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


  Απο το πρωί εξελίσσεται γενική συνέλευση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έξω από τις εγκαταστάσεις για να ληφθεί απόφαση σχετικά με τις κλήσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι να μεταβούν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να εργαστούν.

  Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος της “Τρίαινας” Ε.Μπαλογιάννης οι εργαζόμενοι δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις ορισμένοι συνάδελφοι, με τις οποίες καλούνται τη Δευτέρα 3 Απριλίου να εμφανιστούν στην πύλη Φ1 του στρατοπέδου ΠΑΛΑΣΚΑ, προκειμένου να μεταφερθούν για εργασία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας” και προσθέτει:

  “Οι τηλεφωνικές αυτές κλήσεις έρχονται αμέσως μετά την δημόσια διαμαρτυρία μας για την απαγόρευση εισόδου μας στο χώρο των Ναυπηγείων , όπου είναι ο χώρος εργασίας μας και η προβολή της απαίτησής μας να κληθούμε άμεσα για εργασία στο χώρο των Ναυπηγείων όλοι οι εργαζόμενοι που έχουμε υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με τον Διοικητή του ΝΚΣ.

  Κατ’ αρχήν να τονίσουμε ότι αλλαγή του συμβατικού χώρου εργασίας μας με τηλεφωνικές κλήσεις αγνώστου, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

  Εμείς έχουμε υπογράψει ο καθένας μας ατομική σύμβαση με τον διοικητή του ΝΚΣ,ο όρος 8 της οποίας προβλέπει ότι θα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας που θα μας ανατίθενται από τον Διοικητή του ΝΚΣ, υπό την διεύθυνση/ επίβλεψη του Διοικητή του ΝΚΣ

  Είναι προφανές ότι η μεταφορά μας για εργασία σε άλλους χώρους, όπου δεν θα είμαστε υπό την διεύθυνση/επίβλεψη του Διοικητή του ΝΚΣ και η παροχή υπηρεσιών που δεν θα μας ανατίθενται από τον Διοικητή του ΝΚΣ, είναι έξω από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις.

  Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση , καθώς και όλα τα άλλα προβλήματα που προκύπτουν, θεωρούμε ότι πρέπει η γενική μας Συνέλευση να γίνει άμεσα, ώστε να συζητήσουμε το όλο θέμα και όλοι μαζί να αποφασίσουμε για το τί θα κάνουμε.

  Σε κάθε πάντως περίπτωση και ως πρώτη αντίδραση , θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει κανένας να ενδώσει σε τηλεφωνικές κλήσεις που ούτε καν γνωρίζουμε από ποιόν προέρχονται και με τίνος την εξουσιοδότηση ενεργεί αυτός που μας καλεί. Ο Διοικητής του ΝΚΣ, που είναι ο αντισυμβαλλόμενος μας στην ατομική σύμβαση εργασίας, αν είναι αυτός που μας καλεί ή έχει δώσει την εντολή των τηλεφωνικών κλήσεων, θα πρέπει ο ίδιος εγγράφως να απευθυνθεί προσωπικά στον καθένα μας και να μας δώσει τη σχετική εντολή. Και αφού μας δοθεί η έγγραφη εντολή και τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται η εντολή αυτή, θα ερευνήσουμε καταρχήν για την νομιμότητά της και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματά μας.

  Κατόπιν αυτών, σας καλούμε στη γενική μας συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 8 το πρωί έξω από το Ναυπηγείο, προκειμένου να συζητήσουμε , να προγραμματίσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα του αγώνα. Στη Γενική αυτή Συνέλευση θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε και για τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρονται στην πρόσκλησή μας για τη Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη”.

  Διαβάστε επίσης

  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συμφωνία Προκοπίου-ΓΕΝ να εργάζονται μόνο 250 άτομα την ημέρα  ΣΧΟΛΙΑ