• Ναυτιλία

    N. Πατέρας: Το διπλό deal της Contships Management που προκαλεί αίσθηση

    Πατέρας

    Νικόλας Πατέρας, επικεφαλής Contships Management


    Μία εξαιρετικά συμφέρουσα συμφωνία φαίνεται πως πέτυχε η ελληνική ναυτιλιακή Contships Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα.

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, η Contships Management, που ειδικεύεται στα feeder containerships, συμφώνησε με τη γερμανική Schepers Bereederungs KG για την απόκτηση των δύο αδελφών πλοίων Tammo και Arian (αμφότερα χωρητικότητας 1.345 teu, κατασκευής 2011), έναντι 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα περίπου, συνολικά 17 εκατ. δολάρια.

    Εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αυτά, θα πρόκειται για ένα εκπληκτικό deal για την ελληνική εταιρεία, αφού σύμφωνα με το VesselsValue η αξία των δύο πλοίων υπολογίζεται περίπου στα 20 εκατομμύρια δολάρια!

    Σημειώνεται ότι η Contships επιλέγει συχνά τη γερμανική αγορά για να αγοράζει πλοία, και με την απόκτηση των Tammo και Arian ο στόλος της διαθέτει πλέον περίπου 30 πλοία. Ωστόσο, η προηγούμενη εξαγορά πλοίου της ελληνικής εταιρείας δεν ήταν από τη Γερμανία, αλλά από την Ασία, καθώς στα τέλη του 2018 αγόρασε τρία feeder containerships από την Formosa Plastics Marine Corp (FPMC). Σύμφωνα με το TradeWinds, η εταιρεία αγόρασε τα αδελφά πλοία FPMC Container 9 και FPMC Cotainer 10 (αμφότερα χωρητικότητας 1.114 teu, κατασκευής 2009, μετονομάστηκαν σε Contship Era και Contship Fox αντίστοιχα) έναντι περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, καθώς και το Forteu, κατασκευής 2006, μετονομάστηκε σε Contship Don).

    Εξάλλου, τον περασμένο Οκτώβριο η Contships εμφανιζόταν να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση τεσσάρων πλοίων από τον γερμανικό όμιλο Hartmann. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία, όμως οι διαπραγματεύσεις φέρονται να βρίσκονται σε εξέλιξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ευ. Πιστιόλης: Νέα συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 45,8 εκατ. δολ. από την Top Ships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Πρόγραμμα παροχής κινήτρων με μετοχές για τα στελέχη της Star Bulk Carriers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αδ. Λαιμός: Η Unisea μόλις έκανε την πιο φιλόδοξη κίνηση των τελευταίων ετών



    ΣΧΟΛΙΑ