• Ναυτιλία

    Ν. Πατέρας: Νέο deal και αγορά δύο containerships

    Πατέρας

    Νικόλας Πατέρας, επικεφαλής Contships Management


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Contships Management της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας, φαίνεται πως προχώρησε στην εξαγορά δύο feeder containerships.

    Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς από την Αθήνα, τις οποίες επικαλείται το tradewinds, η Contships εξαγόρασε δύο μικρά containerships -φέρουν γερανό- το Sainty Vogue (χωρητικότητας 1.072-teu και κατασκευής 2013) και το St John Ark (κατασκευής 2013)  από την Avic Leasing.

    Το οικονομικό κομμάτι του deal δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής, όμως σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue τα δύο πλοία κοστολογούνται μαζί στα 21,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα δύο feederships «άργησαν» να έρθουν στην καινούρια τους εταιρεία κατά ένα χρόνο, καθώς πέρυσι η Contships είχε φτάσει σε συμφωνία για την εξαγορά των δύο πλοίων έναντι 19 εκατ. δολαρίων. Το deal όμως δεν ολοκληρώθηκε στις λεπτομέρειες.

    Πλέον με την επικείμενη προσθήκη των δύο πλοίων, ο στόλος της ναυτιλιακής, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Πατέρας, θα απαρτίζεται από 25 πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 12 έτη.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Στα διαλυτήρια του Μπανγκλαντές το παλαιότερο πλοίο της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Λαλιώτης: Πουλάει πλοίο σχεδόν στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση



    ΣΧΟΛΙΑ