• Ναυτιλία

    Ν. Μουνδρέας: Η έξυπνη κίνηση που απέφερε 3,2 εκατ. δολάρια στην NGM Energy

    Μουνδρέας

    Ο Νίκος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία


    Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από την αγορά δύο suezmaxes από τη γερμανική Dr Peters, και η NGM Energy του εφοπλιστή Ν. Μουνδρέα «ξαναχτυπά». Αυτή τη φορά με την πώληση ενός παλιού πλοίου VLCC, σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.

    Πρόκειται για το πλοίο Vida (κατασκευής 2003), το οποίο σύμφωνα με την Allied Shipbroking εξαγοράστηκε από εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έναντι 25,75 εκατ. δολαρίων. Η NGM Energy είχε αποκτήσει το πλοίο τον Οκτώβριο του 2018 έναντι 22,8 εκατομμυρίων δολαρίων, και άρα βγαίνει κερδισμένη από αυτή τη συναλλαγή κατά 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Clarkson Research επισημαίνει πως η τιμή πώλησης του πλοίου είναι αρκετά ικανοποιητική συγκριτικά με τις προσδοκίες της αγοράς.

    Μετά την πώληση του Vida, η NGM Energy μένει με 20 τάνκερ στον στόλο της.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η NGM Energy προχώρησε στην απόκτηση δύο παλιών τάνκερ από τον γερμανικό όμιλο Dr Peters. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τα αδελφά πλοία DS Symphony και DS Melody (αμφότερα χωρητικότητας 150.000 dwt, κατασκευής 2001) αγοράστηκαν από την ελληνική εταιρεία έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Πρόκειται για δύο πλοία που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Sasebo Heavy Industries, και ήταν μεταξύ των τάνκερ που επέστρεψαν στην Dr Peters πριν από δύο περίπου χρόνια από την Frontline του John Fredriksen, όπου είχαν απασχοληθεί με μακροχρόνια ναύλωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γ. Οικονόμου: Η Dryships εξαγόρασε πλοίο από τον βασικό της μέτοχο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Α. Μαρτίνος: H Minerva Marine ισχυροποιεί το στόλο της με νέα τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Κούστας: Ολοκληρώθηκε το παζλ της αναδιάρθρωσης χρέους της Danaos



    ΣΧΟΛΙΑ