ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μητσοτάκης: Στόχος το 2027 να πάψουμε να είμαστε η χώρα με το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη ως ποσοστό του ΑΕΠ- Η αναφορά στη Μαρίκα, για τη γιορτή της μητέρας
Ιδιαίτερη αναφορά για το ζήτημα της ενεργειακή μετάβασης της ναυτιλίας έγινε ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
Κατά την συνάντηση, τονίστηκε μεταξύ άλλων η προτεραιότητα που δίνουν οι δύο χώρες στην προώθηση φιλόδοξων αλλά και ταυτόχρονα εφικτών λύσεων για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ναυτιλίας και εξέφρασε την ευχή να συμβάλουν ουσιαστικά στην ταχεία υιοθέτηση παγκόσμιων μέτρων, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).
Τόνισε, επίσης, τον κομβικό ρόλο της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας -της μεγαλύτερης στον κόσμο- για την επιτυχία οποιουδήποτε στόχου ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων στον συγκεκριμένο τομέα.
«Φυσικά, η ατζέντα μας σε ό,τι αφορά το κλίμα είναι πολύ ευρεία. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων μας και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε τη Διάσκεψη “Our Ocean Conference” το 2024. Θα ήθελα να συγχαρώ και τον Υπουργό για τη δέσμευσή του σε αυτό τον σκοπό. Είμαι βέβαιος πως θα είναι μια πολύ επιτυχημένη Διάσκεψη. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να τονίσουμε την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στην προστασία των πολύ ευαίσθητων θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου. Τρέφω τεράστιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η τρυφερή ανάρτηση της Μελίνας Τραυλού για την μητέρα της
- Ισπανία-χανταϊός: «Περισσότεροι από 90 άνθρωποι» θα έχουν απομακρυνθεί από το Hondius μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ χρειάζονται άλλες «δύο εβδομάδες» για να εξοντώσουν όλους τους ιρανικούς στόχους
- Μάξιμος Χαρακόπουλος σε πανελλήνια συνάντηση βορειοηπειρωτικών συλλόγων: Μην ξεπουλάτε τις περιουσίες σας στην Βόρειο Ήπειρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.