• Ναυτιλία

    Μητσοτάκης προς Φον ντε Λάϊεν: Τέσσερις οι πυλώνες ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέτει τις προτεραιότητες για την στήριξη και ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

    Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός αναλύει τους τέσσερις πυλώνες που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και την προτρέπει να τις υιοθετήσει ώστε να ενισχυθούν οι εταιρείες και τα πλοία που εξυπηρετούν την τροφοδοσία των Ευρωπαίων πολιτών.

    Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει στις 6 το απόγευμα την διεθνή έκθεση “Ποσειδώνια” στο Metropolitan Expo και θα αναφερθεί αναλυτικά σε αυτά τα θέματα. Επίσης, στα εγκαίνια θα μιλήσει και η Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κυρία Μελίνα Τραυλού και από πλευράς των διοργανωτών ο Θοδωρής Βώκος.

    Υπενθυμίζεται ότι εφέτος στην έκθεση “Ποσειδώνια” συμμετέχουν 24 εθνικά περίπτερα, συνολικά 1.900 εταιρείες από 87 χώρες.

    Διαβάστε επίσης

    Αθανάσιος Λιάγκος (ΟΛΘ): Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι η κεντρική πύλη ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη

    76 οι εκατομμυριούχοι Έλληνες εφοπλιστές – Πρώτη η Μ. Αγγελικούση σε χωρητικότητα και σε αριθμό πλοίων η Αγγ. Φράγκου



    ΣΧΟΛΙΑ