• Ναυτιλία

    Μειωμένα έσοδα και κέρδη για την Hamburger Hafen und Logistik AG – Στόχος η μείωση του κόστους λειτουργίας

    Η Angela Titzrath, Διευθύνων Σύμβουλος της HHLA

    Η Angela Titzrath, Διευθύνων Σύμβουλος της HHLA


    Η Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) γνωστοποίησε μείωση εσόδων και κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, οι γεωπολιτικές εντάσεις, ο πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια ασκούν πίεση στη ζήτηση των καταναλωτών και της βιομηχανίας και συνεχίζουν να εμποδίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

    Η απότομη πτώση των όγκων λόγω της οικονομικής κατάστασης που είχε εκδηλωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023 συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο.

    Επιπλέον, οι μικρότεροι χρόνοι παραμονής των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος αποθήκευσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος .

    Τα έσοδα του ομίλου HHLA μειώθηκαν κατά 6,7% και διαμορφώθηκαν στα 727,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 (το προηγούμενο έτος ήταν 779,5 εκατ. ευρώ).

    Το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBIT) του ομίλου μειώθηκε κατά 50,3% και διαμορφώθηκε στα 50,4 εκατ. ευρώ (στην προηγούμενη χρήση ήταν 101,3 εκατ. ευρώ).

    Η Angela Titzrath, Διευθύνων Σύμβουλος της HHLA, σχολίασε: «Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχει επίσης αντίκτυπο στις δραστηριότητες της HHLA ως ευρωπαϊκής εταιρείας logistics. Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη μελλοντική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, η HHLA επιδιώκει να μειώσει το κόστος και εστιάζει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη βιώσιμων, καινοτόμων και κερδοφόρων λύσεων εφοδιαστικής. Τους πρώτους έξι μήνες, συνεχίσαμε να επενδύουμε σε τεχνολογία αιχμής, επεκτείναμε το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό μας δίκτυο και πραγματοποιήσαμε ένα πιλοτικό έργο αυτόνομης οδήγησης στο Ταλίν».

    Διαβάστε επίσης:

    Στροφή στα δεξαμενόπλοια από τον Αθανάσιο Κ. Λασκαρίδη

    Στα 742 εκατ. ευρώ οι δανειακές υποχρεώσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών

    Τα σχέδια του Εμανουέλε Γκριμάλντι για την ανάπτυξη των Μινωϊκών Γραμμών και των επενδύσεων του στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ