• Ναυτιλία

    Minerva Marine: Διαψεύδει την εμπλοκή στην ρύπανση ακτών στο Ισραήλ – Η επίσημη απάντηση της εταιρείας


    Κατηγορηματικά διαψεύδει η  Minerva Marine  οποιαδήποτε εμπλοκή του δεξαμενόπλοιου «Minerva Helen” που διαχειρίζεται, στην ρύπανση ακτών στο Ισραήλ.

    Σε ανακοίνωσή της εταιρεία, συμφερόντων  Ανδρέα Μαρτίνου, επισημαίνει ότι το δεξαμενόπλοια, ήταν κενό φορτίου, δεν μετέφερε δηλαδή πετρέλαιο, αλλά βρισκόταν αρόδο στο Πορτ Σάιντ (Αίγυπτος) και ανέμενε οδηγίες από την εταιρεία για το επόμενο ταξίδι του. Μια κατάσταση που είναι συνηθισμένη στη ναυτιλία, να περιμένει δηλαδή ένα πλοίο οδηγίες, για τον επόμενο ναύλο του.

    Η Minerva χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα που των ΜΜΕ του Ισραήλ, τα οποία αναπαράχθηκαν και στην Ελλάδα, ως αβάσιμα και ανακριβή και καταθέτει αναλυτική τη ρότα του πλοίου τις ημέρες εκείνες.  Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

    «- Από τις 4 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο βρισκόταν έξω από το λιμάνι του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, περιμένοντας οδηγίες για το επόμενο ταξίδι του, κενό φορτίου, που είναι μια συνήθης πρακτική για εμπορικά πλοία .

    Στις 11 Φεβρουαρίου 2021 περίπου στις 09:00 τοπική ώρα, το πλοίο χάραξε πορεία για το αγκυροβόλιο του Πορτ Σάιντ όπου κατέπλευσε το απόγευμα παραμένοντας χωρίς φορτίο.

    Στις 13 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο αναχώρησε από το Πόρτ Σαιντ και στις 14 Φεβρουαρίου έφτασε στο λιμάνι Sidi Kerir της Αιγύπτου όπου φόρτωσε.

    Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο έπλευσε απευθείας στην Καρταχένα της Ισπανίας.

    Κατά τη διάρκεια της περιόδου που το πλοίο βρισκόταν έξω το λιμάνι του Said Said εν αναμονή του επόμενου ταξιδιού του, δεν συμμετείχε σε καμία επιχείρηση ούτε σε καμία άλλη δραστηριότητα που θα μπορούσε να συνδεθεί με μια απόρριψη πετρελαίου στη θάλασσα.

    Το πλοίο παρακολουθείτε από τον αμερικανικό νηογνώμονα- American Bureau of Shipping (ABS). Το Minerva Helen είναι καλοδιατηρημένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Νηογνώμονα και χωρίς δομικά ή άλλα ελαττώματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικό ρύπανσης από πετρέλαιο.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο επιθεωρήθηκε από τις ισπανικές αρχές ελέγχου του κράτους λιμένα στην Καρταχένα και αποφασίστηκε ότι δεν έχει ελλείψεις ή παρατηρήσεις και επιβεβαίωσε ότι ήταν σε ικανοποιητική συντήρηση και λειτουργία χωρίς ελάττωμα.

    Η MINERVA MARINE Inc. θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε αρμόδια αρχή σε σχέση με τα παραπάνω». 

    Τι υποστήριξαν στο Ισραήλ

    Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός Kan του Ισραήλ, ανέφερε ότι το υπό υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Μinerva Helen ελέγχεται από τις ισραηλινές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για μεγάλης διάστασης μόλυνση των ακτών της χώρας από πετρέλαιο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ