• Ναυτιλία

    Μιχάλης Ζολώτας: Πότε βγαίνει στο σφυρί το παροπλισμένο τάνκερ που είχε ναυλώσει η NewLead

    Μιχάλης Ζολώτας


    Έκλεισε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος η ημερομηνία που θα βγει στο «σφυρί» ένα εγκαταλελειμμένο τάνκερ που στο παρελθόν είχε ναυλώσει η ναυτιλιακή NewLead Holdings του τέως εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα.

    Ο λόγος για το τάνκερ Ioli (χωρητικότητας 3.370 dwt, κατασκευής 2009), το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ντράμεν της Νορβηγίας, όπου έδεσε τον Οκτώβριο του 2016 με πλήρωμα 14 ατόμων, που το εγκατέλειψαν μετά τη μη έγκαιρη καταβολή της πληρωμής τους.

    Τον Φεβρουάριο του 2017 η NewLead είχε γνωστοποιήσει ότι είχε στείλει έναν μηχανικό στο πλοίο, μετά από εισροή υδάτων, η οποία σύμφωνα με λιμενικούς ήταν αρκετών χιλιάδων λίτρων.

    Το πλοίο ανήκε στην Equasis, η οποία παρουσιάζει το πλοίο ως παροπλισμένο προς επισκευή μετά από εισροή υδάτων.

    Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 6 Αυγούστου 2018.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες του Μιχάλη Ζολώτα έχουν καταρρεύσει και δεν έχει στην κατοχή του (τουλάχιστον φανερά )κανένα πλοίο.

    O ίδιος ενεπλάκη και στην υπόθεση των Paradise Papers, με την εταιρεία NewLead Holdings και μία θυγατρική της, με έδρα τις Βερμούδες.

    Επίσης, η βρετανική Transasia Commodities είχε κατηγορήσει τον Μιχάλη Ζολώτα και τη NewLead Holdings για πλαστογραφία, απάτη και χειραγώγηση μετοχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Φ. Εμπειρίκος: Η Aeolos ανανεώνει το στόλο της. Η νέα κίνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δ. Βερνίκος: Νέο ναυαγοσωστικό για την Vernicos Salvage and Towage

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Βαρδινογιάννης: Τα πάρε-δώσε της Avin International για την ανανέωση του στόλου της



    ΣΧΟΛΙΑ