• Ναυτιλία

    Με συνδρομή των Ελλήνων εφοπλιστών η απάντληση του πετρελαίου από το τάνκερ Safer στην Υεμένη

    Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφασίστηκε να μεταφερθούν 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο Safer, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο κοντά στο λιμάνι Ras Issa της Υεμένης.

    Για την απάντληση του πετρελαίου ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να συνδράμει οικονομικά.

    Το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνθηκε με τη σειρά του στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προκειμένου να συμβάλει στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού. Λέγεται ότι απαιτούνται 120 εκατ. δολάρια για την απάντληση και την απομάκρυνση του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι της Υεμένης.

    Υπενθυμίζεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη επανειλημμένα έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μεγάλης πετρελαιοκηλίδας ή έκρηξης, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.

    Το τάνκερ Safer
    Το τάνκερ Safer

    Το «FSO Safer», μήκους 360 μ., ναυπηγήθηκε το 1974 στην Ιαπωνία και πουλήθηκε στην κυβέρνηση της Υεμένης τη δεκαετία του 1980.

    Οι αντάρτες Χούτι κατέλαβαν τα δυτικά λιμάνια της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του Ras Issa, μόλις τέσσερα μίλια μακριά από το σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Διασφάλιση θέσεων εργασίας και πληρωμή των δεδουλευμένων ζητούν οι εργαζόμενοι – Ζητούν συνάντηση με Σταϊκούρα και Παναγιωτόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ