• Ναυτιλία

    Με κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι ναυπηγοεπισκευαστές στον ΟΛΠ

    Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Ναυπηγεία Ελευσίνας


    Με κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι ναυπηγοεπισκευαστές στην άρνηση της διοίκησης του ΟΛΠ να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό βάσει του οποίου θα δεσμεύεται να μην αλλάξει το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της ναυπηγοεπισκευής στο λιμάνι.

    Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του μεγάλου λιμανιού για τις θέσεις του, αναφορικά με τις επισκευές πλοίων, όπως έγραψε το mononews, οι επισκευαστές επανήλθαν και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις μέχρι να υποχωρήσει ο ΟΛΠ.

    Ειδικότερα, μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι: «Την Παρασκευή 25/9/2020 έγινε συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του ΟΛΠ και των αντιπροσωπευτικών φορέων των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων.  Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από επίμονο αίτημα των ελληνικών επιχειρήσεων,  για την υλοποίηση της συμφωνίας των συναντήσεων της 10ης και 11ης Ιουνίου με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ, YU Zeng Gang. Η συμφωνία προέβλεπε την  υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού, περί μη διεκδίκησης από τον ΟΛΠ ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων, που ποτέ δεν του παραχωρήθηκαν. Σχέδιο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού είχε σταλεί στον ΟΛΠ την 26η Ιουνίου, χωρίς καμία εν τω μεταξύ απάντηση. Κατά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΟΛΠ YU Zeng Gang και ο διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος Ζhang Anming δήλωσαν  απερίφραστα και ανερυθρίαστα, ότι υπαναχωρούν  από όσα είχαν συμφωνήσει. Με τη δήλωσή του αυτή ο ΟΛΠ έριξε τη μάσκα του συνεργάσιμου και αναπτυξιακού επενδύτη και φάνηκε το πραγματικό  αναξιόπιστο πρόσωπο του κινέζου».

    Τέλος, σημειώνουν ότι μετά τις εξελίξεις αυτές θα συνέλθουν σε κοινή σύσκεψη όλοι οι φορείς του κλάδου για να αποφασίσουν τον προγραμματισμό και οργάνωση των περαιτέρω ενεργειών τους. Μεταξύ των ενεργειών αυτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, θα είναι «μεγάλες κινητοποιήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με την υποστήριξη και άλλων φορέων του ευρύτερου Πειραιά, μέχρι να αποδεχθούν και να συνετιστούν με τους όρους σύμβασης παραχώρησης και πραγματικούς επενδυτικούς στόχους».



    ΣΧΟΛΙΑ