• Ναυτιλία

    Μαύρη Θάλασσα: Σοβαρές ζημιές σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο από χτύπημα σε νάρκη

    • NewsRoom
    πλοιο που χτυπήθηκε από νάρκη


    Σοβαρές ζημιές υπέστη το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο MV VYSSOS στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο χτυπήθηκε από νάρκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από Ουκρανικές πηγές, το πλοίο με σημαία Παναμά κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ, στον Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά, όταν χτυπήθηκε από τη νάρκη κοντά στην πρύμνη. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σφοδρότητα της έκρηξης ήταν τέτοια που η πρύμνη ανασηκώθηκε, με το πλοίο να κινδυνεύει να βυθιστεί. Ωστόσο η γρήγορη αντίδραση του καπετάνιου απέτρεψε τα χειρότερα.

    Το ατύχημα συνέβη το πρωί της Τετάρτης (27/12).

    Από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά. Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο, ωστόσο σύντομα συνήλθαν και δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία τους.

    Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

    Το φορτηγό πλοίο VYSSOS
    Το φορτηγό πλοίο VYSSOS

    Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαήλ. Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

    Η Corriere della Sera αναφέρει ότι «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

    Το VYSSOS (IMO: 9385790) είναι ένα General Cargo που έχει ναυπηγηθεί το 2007 (16 years ago) με σημαία Panama

    Η χωρητικοτητα του πλοίου είναι 8758 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 4.4 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 111.7 μέτρα και το πλάτος του είναι 18.6 μέτρα.

    Διαβάστε επίσης

    Ερυθρά Θάλασσα: Αναταραχή στον στόλο των containerships μετά τις επιθέσεις

    Ρωσία: Ο Πούτιν είπε στο Σι ότι η Ρωσία θα πολεμάει στην Ουκρανία για πέντε χρόνια

    Έρχεται φόρος 15% στα κέρδη των πολυεθνικών – Ποιες επιχειρήσεις θα πληρώσουν έξτρα φόρους 



    ΣΧΟΛΙΑ