• Ναυτιλία

    Μάριος Ηλιόπουλος: «Έχουμε διαφορετικό όραμα με την Τράπεζα Πειραιώς για το Αιγαίο»

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SEAJETS

    Μάριος Ηλιόπουλος, εφοπλιστής SeaJets


    Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος και όπως υποστηρίζουν κύκλοι που πρόσκεινται στον μεγαλύτερο πλοιοκτήτη της ακτοπλοΐας «δεν ήταν μέσα στους στόχους του να αυξήσει τα περιουσιακά του στοιχεία μέσω της MIG, αλλά να ξεδιπλώσει τα σχέδια και τα πλάνα του για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο».

    Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες: «Έχουμε διαφορετικό όραμα με την Τράπεζα Πειραιώς για την ανάπτυξη του Αιγαίου».

    Τα σχέδια του για την MIG και ενδεχομένως και για την Attica Group ο Μάριος Ηλιόπουλος θα τα αποκαλύψει στη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από τη νέα συνέλευση των μετόχων της MIG.

    Το όραμα του για την ανάπτυξη του Αιγαίου δεν είναι άλλο από την ενδυνάμωση της ναυτιλιακής του εταιρείας και τις καθημερινές, ασφαλείς και ταχύτερες συνδέσεις των νησιών του Αιγαίου με τα λιμάνια της Αττικής, Πειραιά Λαύριο και Ραφήνα.

    «Ο Μάριος θα αποδείξει σε όλους ότι είναι μπροστά από τις εξελίξεις και οι αναπτυξιακές του ιδέες είναι πρωτοποριακές για το Αιγαίο», τόνισε με έμφαση σε συνομιλητές του σήμερα το πρωί.

    Πρωτίστως όμως, ο Μάριος Ηλιόπουλος ενδιαφέρεται για την ελληνικότητα των ναυτιλιακών εταιρειών που επιχειρούν στο Αιγαίο και διαφοροποιείται από εκείνη την άποψη που θέλει να εκχωρηθούν δικαιώματα της ελληνικής ακτοπλοΐας σε ξένα επενδυτικά σχήματα.

    Την αγάπη και την έγνοια του για το Αιγαίο θα την εκδηλώσει την επόμενη εβδομάδα με μια μεγάλη δωρεά για την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών του ελληνικού αρχιπελάγους και θα αφιερώσει στην μνήμη του πατέρα του, Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

    Η κίνηση αυτή έρχεται στη συνέχεια της γενναιόδωρης δωρεάς του προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκληθεί από τους σεισμούς.

    Όπως εξομολογείται ο ίδιος σε φίλους του, την σκέψη την συνέλαβε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σε μια στιγμή νοσταλγίας για τον πατέρα του, αείμνηστο Παναγιώτη Ηλιόπουλο και έδρασε αμέσως.

    Μέσα 24 ώρες, οργάνωσε την επίσκεψη του στην Τουρκία και συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Με άλλα λόγια ο «Σούπερ Μάριο» μέσα σε λίγες ώρες υλοποίησε την σκέψη του να προσφέρει στον τουρκικό λαό 1 εκατομμύριο ευρώ και να συναντηθεί με τους κορυφαίους Πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες της Τουρκίας.

    Κατά τη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως διέρρευσε ζητήθηκε από τον Μάριο Ηλιόπουλο «να συμβάλει στο μέλλον στις στενότερες σχέσεις και δεσμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

    Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε και με Τούρκους επιχειρηματίες του εξέφρασαν ανοιχτά τις προθέσεις τους να συνεργαστούν μαζί τους σε διάφορες επιχειρήσεις στην Τουρκία, ακόμη και να συνδέσει ελληνικά νησιά με τις Τουρκικές ακτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Δωρεά αλληλεγγύης €1 εκατ. από τον Μάριο Ηλιόπουλο και την Seajets στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

    Ποιο είναι μέχρι τώρα το οικονομικό κόστος των δύο μονομάχων για την… τιμή της MIG

     



    ΣΧΟΛΙΑ