ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή στενά την κατάσταση και τις εξελίξεις και είναι σε επικοινωνία με τις διαχειρίστριες εταιρείες των υπό κυπριακή σημαία πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε η υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη.
Όπως αποκάλυψε το υφυπουργείο, στον Περσικό Κόλπο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 19 πλοία υπό κυπριακή σημαία. Τόσο τα πλοία όσο και οι ναυτικοί που εργάζονται σε αυτά είναι ασφαλή. Τα πλείστα από αυτά δραστηριοποιούνται σε μόνιμη βάση στην περιοχή, παρέχοντας κυρίως εξειδικευμένες ή βοηθητικές ναυτιλιακές υπηρεσίες.
Σχετική Εγκύκλιος εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2026, με συγκεκριμένες συστάσεις για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων τους.
Η ασφάλεια των πλοίων και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις επί εικοσιτετράωρου βάσεως.
Διαβάστε επίσης:
COSCO Shipping: Ανέστειλε τα νέα δρομολόγια των πλοίων κοντέινερ προς τα λιμάνια της Μέσης Ανατολής
Μελίνα Τραυλού: Ικανοποίηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση του Εφετείου για ελαφρυντικά και ποινές
- Αραβικά Εμιράτα: Νέα επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων με ειδική πτήση της Aegean – 80 πτήσεις από και προς τα ΗΑΕ
- Πόλεμος στο Ιράν: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Τραμπ – Μακρόν
- Σχεδόν 300.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα και με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας – Εστάλησαν τα πρώτα πρόστιμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.