• Ναυτιλία

    Μακροβιότερος Υπουργός Ναυτιλίας σε μία θητεία ο Πλακιωτάκης – Πρώτος με δύο ο Κατσιφάρας

    Γιάννης Πλακιωτάκης: Παρέδωσε στην Κέρκυρα το τρίτο από τα 15 νέα περιπολικά σκάφη με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό

    Γιάννης Πλακιωτάκης


    Η παραμονή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, από τις 9 Ιουλίου 2019 έως και τις 26 Μαΐου 2023, δημιούργησε ένα ρεκόρ.

    Έγινε ο μακροβιότερος υπουργός Ναυτιλίας με μία θητεία, με συνολική παρουσία στο υπουργείο Ναυτιλίας, 3 ετών, 10 μηνών και 17 ημερών.

    Όμως, έρχεται τρίτος στον πίνακα με τους υπουργούς Ναυτιλίας, δεδομένου ότι ο Γιώργος Κατσιφάρας, με δύο θητείες, έχει συνολική θητεία 5 ετών, 1 μηνός και 14 ημερών.

    Ακολουθεί, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, με δύο θητείες και αυτός, με συνολική παρουσία 3 ετών, 10 μηνών και 18 ημερών.

    Δηλαδή, περνάει τον Γιάννη Πλακιωτάκη για 1 ημέρα.

    Τέταρτος με τη μεγαλύτερη θητεία στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι ο Δωδεκανήσιος πολιτικός, Στέλιος Κωτιάδης, με 3 έτη, 7 μήνες και 20 ημέρες, πέμπτος ακολουθεί ο Σταύρος Σουμάκης, με 3 έτη, 6 μήνες και 26 μήνες, έκτος έρχεται ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με 3 έτη, 6 μήνες και 9 ημέρες, έβδομος ο Γεώργιος Ανδριανόπουλος με 3 έτη, 4 μήνες και 3 ημέρες, όγδοος ο υπουργός της Χούντας, Ιωάννης Χολέβας, με 3 έτη, 2 μήνες και 6 ημέρες.

    Υπουργός με τη μικρότερη θητεία στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι ο Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας με 1 μόνο ημέρα, σε κυβέρνηση της αποστασίας.

    Γιώργος Κατσιφάρας
    Γιώργος Κατσιφάρας

    Υπάρχει και ο Πέτρος Λεβαντής, που ορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας, από τον πρωθυπουργό Α. Παπάγο, στις 19 Νοεμβρίου 1952, αλλά δεν ορκίστηκε γιατί δεν αποδέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας.

    Τέλος, να αναφερθεί, ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, που ανέλαβε χθες, Θεόδωρος Κλιάρης, είναι ο 41ος υπουργός Ναυτιλίας από τη Μεταπολίτευση έως και σήμερα, ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ