• Ναυτιλία

    Λου Κολλάκης: Big business με 2+4 ultramaxes για την Chartworld Shipping

    Λου Κολλάκης Chartworld ναυτιλία

    Λου Κολλάκης, εφοπλιστής Chartworld Shipping Corporation


    Στην αγορά των ultramaxes έχει στρέψει την προσοχή του ο Έλληνας εφοπλιστής Λου Κολλάκης σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

    Συγκεκριμένα η ναυτιλιακή του εταιρεία, Chartworld Shipping, φαίνεται πως έχει υπογράψει επιστολή προθέσεων (LOI) με τα κινέζικα ναυπηγεία για την κατασκευή έως και έξι bulk carriers.

    Η συμφωνία προβλέπει την άμεση κατασκευή δύο φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα οποία θα πληρούν το πρότυπο Τier II του IMO αναφορικά με τους ρύπους, αλλά, όπως αναφέρεται, θα υπάρχουν και options για την κατασκευή ακόμη τεσσάρων πλοίων στο μέλλον.

    Τα ultramaxes αναμένεται να κοστίσουν στην εταιρεία της οποίας ηγείται ο κ. Κολλάκης 24 εκατ. δολάρια έκαστο με την παράδοση τους να προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του 2020.

    Το τελευταίο διάστημα η Chartworld είναι ιδιαίτερα κινητική στην αγορά νεότευκτων πλοίων με πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει παραγγείλει ακόμη 12 bulkers, όλα από κινέζικα ναυπηγεία, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία εντός του 2018 και το 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: HSW – Attica: «Λευκός καπνός» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού – Μέσα στη μέρα οι ανακοινώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Γ. Αγγελικούσης, η καταριανή Nakilat και η αποδοτική συνεργασία



    ΣΧΟΛΙΑ