• Ναυτιλία

    Lomar (Λογοθέτης): Εξασφάλισε δάνειο 27,5 εκατ. δολαρίων για αναχρηματοδότηση δύο πλοίων

    Μάνος Κουλιγκάς, Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Libra

    Μάνος Κουλιγκάς, Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Libra


    Ο Όμιλος Libra, του Γιώργου Μ. Λογοθέτη εξασφάλισε μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Lomar Shipping, πιστωτική διευκόλυνση 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον όμιλο Macquarie, για την αναχρηματοδότηση δύο πλοίων.

    Τα πλοία που αναχρηματοδοτήθηκαν είναι, το London Trader και το Madrid Trader. Πρόκειται για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ECO κατασκευής 2019, με χωρητικότητα 1762 TEU το καθένα.

    Τα πλοία αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος νεότευκτων συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Lomar που αφορούσε τη ναυπήγηση 40 πλοίων που παραγγέλθηκαν πριν από μια δεκαετία, το τελευταίο εκ των οποίων παραδόθηκε το 2021.

    Ο όμιλος Libra διευθύνεται από τον Μάνο Κουλιγκά ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γιώργο Μ. Λογοθέτη ως Εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρείας,.

    Ο όμιλος Libra έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και συνεργάζεται με την Macquarie, έναν παγκόσμιο οικονομικό ηγέτη με ισχυρή τεχνογνωσία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, για την αναχρηματοδότηση των δύο πλοίων και αυτή είναι η δεύτερη συναλλαγή που ολοκληρώνεται με τη Macquarie, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλακιωτάκης: Ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος



    ΣΧΟΛΙΑ