• Ναυτιλία

    Lomar (Γιώργος Λογοθέτης): Υποτροφίες σε Γερμανούς φοιτητές στη μνήμη του Achim Boehme

    • NewsRoom
    Libra Group: Τι απαντά για το δημοσίευμα του Wiseman και τη δικαστική δικαίωση του Βίκτωρ Πιζάντε

    Γιώργος Λογοθέτης, εφοπλιστής


    Η υποτροφία Achim Boehme της Lomar Shipping του Γιώργου Λογοθέτη υποστηρίζει την επόμενη γενιά ναυτιλιακών ηγετών.

    Η Lomar βοήθησε εννέα φοιτητές στο City University of Applied Sciences στη Βρέμη της Γερμανίας, προς τιμήν του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Lomar, Achim Boehme, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2020 σε ηλικία 56 ετών.

    Στους φοιτητές περιλαμβάνονται η Kelly O’Grady από τις ΗΠΑ, ο Gonzalo Vallejo Moller από τη Βενεζουέλα, ο Bruno Molina Stagi από την Ουρουγουάη και ο Surendra Solanki από την Ινδία, οι οποίοι σπουδάζουν όλοι για BSc στη Διεθνή Διαχείριση Πλοίων — Ναυτικές Επιστήμες.

    Υποστήριξη παρέχεται επίσης στους Michael Rhenzo Pasion από τις Φιλιππίνες, Francisco dos Santos Portela από την Πορτογαλία, Soufiane Zakri από το Μαρόκο, Hanife Ucar από την Τουρκία και Moritz Wottrich από τη Γερμανία, οι οποίοι κάνουν πτυχίο στη Διεθνή Ναυτιλία & Ναυλώσεις.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Lomar, Νικόλας Γεωργίου, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε την υποστήριξη που έδειχνε πάντα ο Achim στους νέους που ακολουθούν καριέρα στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο Αχίμ ήταν σπουδαίος ηγέτης και μέντορας για πολλούς στη ναυτιλία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διατηρήσουμε την υπέροχη κληρονομιά του με ένα διευρυμένο πρόγραμμα υποστήριξης για τα ταλέντα του μέλλοντος, τους ηγέτες του αύριο. Το πρόγραμμα διαιωνίζει τη δια βίου συμβολή στη ναυτιλία και την αφοσίωση ενός θρύλου του κλάδου».

    Οι επιχορηγήσεις συμβάλλουν στο κόστος της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα βοηθά επίσης στην προετοιμασία των φοιτητών για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία μέσω επαγγελματικής υποστήριξης και πρακτικής άσκησης στα γραφεία της Lomar και στα πλοία.

    Ο Achim Boehme, από τη Βρέμη, εντάχθηκε στη διοικητική ομάδα της Lomar ως οικονομικός διευθυντής το 2010 και προήχθη σε διευθύνοντα σύμβουλο εκείνη τη χρονιά, αναλαμβάνοντας τη συνολική ευθύνη για τη διαχείριση, τη στρατηγική και την ανάπτυξη.

    Ο καθηγητής Captain Thomas Jung, από το City University of Applied Sciences, δήλωσε: «Ο Achim Boehme ήταν πρωτοπόρος και ισχυρός υποστηρικτής της γερμανικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα της πόλης της Βρέμης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε ξανά με τη Lomar για να ενισχύσουμε την υποστήριξη που παρέχεται από αυτή την υποτροφία, η οποία υποστηρίζει τη μελλοντική σταδιοδρομία μαθητών μερικών από τα πιο λαμπρά ταλέντα μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Παναμάς διέγραψε 136 πλοία από το νηολόγιο του επειδή συνδέονται με το Ιράν



    ΣΧΟΛΙΑ