• Ναυτιλία

    Ιταλική συμμετοχή Fincantieri και Γκριμάλντι και ΟΝΕΧ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας;

    Γεωργιάδης: Συζήτηση για την δραστηριότητα της Santander Consumer Finance στην Ελλάδα

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Σύμπραξη της εταιρείας ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα με τον ιταλικό κολοσσό Fincantieri, που διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στην κατασκευή πολυτελών επιβατηγών πλοίων, αλλά έμμεσα και με τον όμιλο του Εμανουέλε Γκριμάλντι φημολογείται τις τελευταίες ώρες για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

    Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης ότι εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων τροφοδότησε διάφορα σενάρια.

    Μεταξύ των σεναρίων είναι και η συμμετοχή της ΟΝΕΧ, των Ιταλών επενδυτών, αλλά και της αμερικανικής εταιρείας DFC.

    Επισημαίνεται ότι τα ιταλικά ναυπηγεία έχουν μπει δυναμικά και στον τομέα της ενέργειας. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι η ιταλική εταιρεία ενέργειας Εni και τα ναυπηγεία Fincantieri υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με στόχο την ενεργειακή μετάβαση.

    Ο βασικός στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος ολοκληρωμένων λύσεων για projects απανθρακοποίησης στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της κυκλικής οικονομίας.

    Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

    «Πρέπει να σας πω, για να μην λέω αυτά που ξέρετε και τα επαναλαμβάνω, ότι εάν όλα πάνε καλά και με τον κύριο Ξενοκώστα σήμερα το μεσημέρι θα κάνουμε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση όσον αφορά τα Ναυπηγία Ελευσίνας λύνοντας και μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα πολλών ετών πάνω σε αυτό το θέμα.

    Αυτό θα έρθει σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκληρώσεως του διαγωνισμού για τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά και τη νίκη εκεί του κυρίου Προκοπίου. Άρα δημιουργούμε ξανά τις βάσεις για μία στέρεα ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα, κάτι που είχαμε χάσει εδώ και αρκετές δεκαετίες.

    Άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    Συνάντηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

    O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης είχαν σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο και CEO της ONEX, κ. Πάνο Ξενοκώστα και τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή ναυπηγήσεων του ομίλου Fincantieri, κ. Giuseppe Giordo, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του ομίλου να συμμετάσχει στην διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX.

    Διαβάστε ακόμα:

    Πέθανε ο Νικόλαος Ταβουλάρης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

    Σκληρό κυβερνητικό «πόκερ» για την τύχη των μεγάλων ναυπηγείων της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ