• Ναυτιλία

    Λιμάνι Λαυρίου: Ευχαριστίες ακτοπλοϊκών εταιρειών προς ΟΛΠ και Κεντρικό Λιμεναρχείο

    • NewsRoom
    Γιώργος Βακόνδιος

    Γιώργος Βακόνδιος, Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΛ ΑΕ


    Δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες, η Fast Ferries και η Golden Star Ferries, εξέφρασαν εγγράφως τις ευχαριστίες τους προς τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ) και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου για την οργάνωση του ελλιμενισμού των πλοίων τους, μετά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2023 και που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί το λιμάνι της Ραφήνας, το οποίο είναι η βάση των προαναφερόμενων εταιριών.

    Σημειώνεται ότι από τις 9-9-2023 έως τις 12-9-2023 τα δρομολόγια 4 συμβατικών πλοίων των ως άνω εταιριών πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Λαυρίου.

    Ο ΟΛΛ ΑΕ, σε συνεργασία με το Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου οργάνωσαν τις προσεγγίσεις των πλοίων, ώστε να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από την έναρξη των σχολείων.

    Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική δεδομένου ότι ήταν προγραμματισμένα πολυάριθμα δρομολόγια ακτοπλοΐας από τα πλοία που έχουν βάση το λιμάνι του Λαυρίου, οι καιρικές συνθήκες ήταν οριακές, επιβλήθηκε απαγορευτικό απόπλου, ενώ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έπρεπε να εξυπηρετηθούν πλοία κρουαζιέρας και Ro-Ro διεθνών πλόων, για τα οποία ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας κατά τον ελλιμενισμό τους.

    Ο ΟΛΛ ΑΕ επιθυμεί να ευχαριστήσει, εκτός του προσωπικού του Κ. Λιμεναρχείου Λαυρίου, τις πλοιοκτήτριες εταιρίες και τους πλοιάρχους των πλοίων της Ακτοπλοΐας που ελλιμενίζονται στο Λαύριο, για την κατανόηση που επέδειξαν και τη διάθεση συνεργασίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Navis One: Αυτό ήταν το superyacht κόσμημα των 17 εκατ. δολαρίων που κάηκε στα Κουφονήσια (βίντεο)

    Ανδρέας Χατζηγιάννης: Η συρρίκνωση της ευρωπαϊκής ναυτιλίας οδηγεί στην απώλεια της κυριαρχίας του δυτικού κόσμου

    Οι Κύπριοι εφοπλιστές προσέφεραν στον Ν. Χριστοδουλίδη πιστό αντίγραφο της «Παπυρέλας»

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ