• Ναυτιλία

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης: Δεν πιστεύω ότι πρέπει η καριέρα ενός ναυτικού να ξεκινήσει και να τελειώσει πάνω σε ένα πλοίο

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης


    «Στη ναυτιλία, πρέπει οι ναυτικοί να έχουν το θάρρος της γνώμης και το σεβασμό και για τους σπουδαστές που ήδη επίλεξαν να ακολουθήσουν  την ναυτιλία, ένα επάγγελμα καρδιάς είναι μία σχέση ζωής, ένα διαβατήριο», επισήμανε μιλώντας σε σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.

    «Δεν πιστεύω, πρόσθεσε ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ότι πρέπει η καριέρα ενός ναυτικού να ξεκινήσει και να τελειώσει πάνω σε ένα πλοίο» και συνέχισε: «Στην ναυτιλία υπάρχουν πολλά μονοπάτια που ανοίγονται αρκεί να υλοποιηθούν δύο προϋποθέσεις: η δέσμευση για εργασία και η συνεχής εκπαίδευση. Είμαστε στην εποχή των δεξιοτήτων, οι οποίες όμως χρειάζονται μαζί «σκληρές» γνώσεις και μία νοοτροπία δια βίου μάθησης».

    Την εκδήλωση παρακολούθησαν νέες και νέοι που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), Ηπείρου, Κεφαλονιάς, Κύμης, Ύδρας, Σύρου, Καλύμνου, Ασπροπύργου.

    «Είναι πάντα ξεχωριστή χαρά για εμάς η φιλοξενία της εκδήλωσης «Επιλέγω Ναυτιλία» και του διαλόγου μεταξύ φοιτητών και ναυτιλιακών εταιρειών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης  και κατέληξε απευθυνόμενος στους σπουδαστές των ΑΕΝ: «για εμάς είναι πολύ σημαντικό ο διάλογος να ξεκινήσει δυναμικά με τις ναυτιλιακές εταιρείες χωρίς φόβο, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη επικοινωνία και εξοικείωση».

    Διαβάστε επίσης:

    Διαδικτυακό σεμινάριο από τον Σύνδεσμο Ναυλομεσιτών

    Την Τετάρτη στη Ναυτιλιακή Λέσχη ο Κώστας Κατσαφάδος



    ΣΧΟΛΙΑ