ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθώς οι τιμές των ναύλων στην αγορά ξηρού φορτίου κινούνται ανοδικά, αυξάνεται αντίστοιχα οι κινητικότητα στην αγορά μεταχειρισμένων bulker.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ναυλομεσιτικών εταιρειών, οι Έλληνες εφοπλιστές εμφανίζονται αρκετά δραστήριοι στις αγοραπωλησίες πλοίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Lion Shipbrokers, ο Όμιλος Τσάκου εξαγόρασε το φορτηγό πλοίο E. R. America χωρητικότητας 179.570 dwt και κατασκευής 2010 στα ναυπηγεία Daewoo της Ρουμανίας, έναντι 20,75 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, η Alpha Bulkers απέκτησε το φορτηγό πλοίο SBI Rock χωρητικότητας 82.057 dwt, κατασκευής 2016 στα κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu Newyangzi. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 18,1 εκατ. δολάρια.
Στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι η Castor Maritime, συμφερόντων του Πέτρου Παναγιωτίδη, εξαγόρασε το χωρητικότητας 78,833 dwt Triton Hawk, κατασκευής 2010 στο ναυπηγείο Sanoyas, στην τιμή των 13,86 εκατ. δολαρίων.
Επίσης, η ίδια ναυλομεσιτική αναφέρει ότι η ναυτιλιακή Kouros Maritime με διευθύνοντα σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Αρνοκούρο, απέκτησε το φορτηγό πλοίο Capetan Costis, χωρητικότητας 34.146 dwt, κατασκευής 2011, στα ναυπηγεία DaeSun της Νοτίου Κορέας. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 8,25 εκατ. δολάρια.
Το χωρητικότητας 81,893 dwt φορτηγό πλοίο Precious Sky, κατασκευής 2015, το οποίο ανήκε στην ιαπωνική MC Shipping, πουλήθηκε, όπως αναφέρει η Lorentzen & Stemoco, στην Primerose Shipping, συμφερόντων του Γεράσιμου Καλογηράτου, στην τιμή των 21,5 εκατ. δολαρίων.
H ναυτιλιακή Polembros Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη, σύμφωνα με την Allied Shipbroking απέκτησε πρόσφατα το χωρητικότητας 95,712 dwt post panamax Double Paradise, κατασκευής 2011. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική, στα 16 εκατ. δολάρια.
Εκτός από την αγορά ξηρού φορτίου, δραστήριοι εμφανίζονται οι Έλληνες επενδυτές και σε άλλους κλάδους.
Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, η ναυτιλιακή Dynacom Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, εξαγόρασε το χωρητικότητας 305,484 dwt τάνκερ Tokitsu Maru, κατασκευής 2011, το οποίο ανήκε στο στόλο της ιαπωνικής NYK Line. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική, στα 45 εκατ. δολάρια.
Στην εξαγορά τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη VesselsValue, η ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για τα χωρητικότητας 5,085 teu πλοία Chicago, Las Vegas και Memphis, όλα κατασκευής 2008, που ανήκαν στο στόλο της γερμανικής NSC Group.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα πρόταση 20 δισ. δολαρίων του Τραμπ για την ασφάλιση των πλοίων στον Περσικό Κόλπο
- Η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοινώσει ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις προς και από το Ντουμπάι
- Ουκρανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη
- H Genco Shipping «θα εξετάσει» την νέα πρόταση της Σ. Παληού και του Π. Παππά με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.