ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθεί αύριο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, το δρομολόγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Blue Star 1» από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) η εταιρεία δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της για την καταβολή της διαφοράς αμοιβής των εξπρές δρομολογίων σύμφωνα με το χρόνο εργασίας του πληρώματος.
Σημειώνεται ότι το ναυτεργατικό σωματείο, είχε ανακοινώσει για αύριο, 14 Αυγούστου, την αποχή του πληρώματος καταστρώματος του «Blue Star 1» από τις εργασίες φόρτωσης στο λιμάνι του Πειραιά.
Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, η Blue Star Ferries δεσμεύτηκε ότι το ποσό θα δοθεί στο σύνολο των 102 ναυτικών του πλοίου, καλύπτοντας, τόσο τον περασμένο μήνα, όσο και το επόμενο διάστημα.
Η ΠΕΝΕΝ υπενθυμίζει ότι δεν έχει υπογράψει τη συλλογική σύμβαση Ακτοπλοΐας και «δεν δεσμεύεται από διατάξεις» που, όπως αναφέρει, «είναι αρνητικές για τα ναυτεργατικά δικαιώματα», υπογραμμίζοντας ότι ο υπολογισμός των εξπρές δρομολογίων πρέπει να γίνεται βάσει του πραγματικού χρόνου απασχόλησης του πληρώματος.
Διαβάστε επίσης:
Πολωνία: Απαγγέλλει κατηγορίες σε έξι πρόσωπα ύποπτα για συνεργασία με «ξένες υπηρεσίες πληροφοριών»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Visa: Ανακοίνωσε μείωση του 7% του εργατικού δυναμικού, λίγο πριν τα αποτελέσματα τριμήνου
- Συναγερμός στη Νότια Κορέα: Διέρρευσε λευκός φώσφορος από αμερικάνικη βάση
- Γιάννης Αλαφούζος: Έδωσε πριμ 200.000 ευρώ στην «χρυσή» Εθνική Πόλο Ανδρών
- Monte Paschi–Banco BPM: Τα σενάρια συγχώνευσης ανατρέπουν την πρόταση εξαγοράς της Intesa Sanpaolo
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.