ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ηρακλής Τσιριγώτης, Director of Origination – Neptune Maritime Leasing Ltd., αναφερόμενος στους στόχους και στη λειτουργία της επενδυτικής εταιρείας επισήμανε ότι η Neptune ειδικεύεται στον ναυτιλιακό δανεισμό και έχει αυξήσει τις δραστηριότητές μας κοντά στο μισό δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξή μας.
Στη συνέχεια είπε:
«Το κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα του leasing είναι η ευελιξία. Τα περιθώρια ελιγμών των τραπεζών είναι πολύ περιορισμένα, ειδικά σε μια αποδυναμωμένη αγορά. Ένας άλλος παράγοντας διαφοροποίησης αφορά τις αγορές που καλύπτουμε, τη μεγαλύτερη γεωγραφική μας εμβέλεια, η οποία, για παράδειγμα, περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή.
Ακόμη, οι τράπεζες εξακολουθούν να μην αγγίζουν τον offshore τομέα, με εξαίρεση ίσως τη Σκανδιναβία, αλλά είμαστε πρόθυμοι να τον διερευνήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε όμιλο, ανεξάρτητα από το μέγεθός του.
Όσον αφορά τις ενοποιήσεις, δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Οι μικρότεροι όμιλοι με περιορισμένους πόρους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε κανονισμούς όπως το EU ETS. Το βάρος γι’ αυτούς αυξάνεται συνεχώς, δυσχεραίνοντας την προσπάθειά τους να παραμείνουν ανεξάρτητοι».
Διαβάστε επίσης:
Google Maps: Άλλαξε το όνομα του κόλπου του Μεξικού σε «κόλπο της Αμερικής», με εντολή Τραμπ
Η λογοδοσία ως έννοια για την κυβέρνηση, για την Κα Ζωή Ράπτη, για τον κ. Ν. Ζώρζο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρικό ρέυμα: Τι φέρνουν οι αρνητικές τιμές στην αγορά ενέργειας
- Loulis Food: Γιατί επενδύει στην Kenfood
- Τι συμβαίνει στον Σκάι, το deal Ευαγγελάτου – Τατιάνας, λιγότερος Πορτοσάλτε, τι θα κάνει η Μενεγάκη, αλλαγές στα κανάλια
- Γουόρεν Μπάφετ : Τι θα κάνει με τα 334 δισ. δολάρια μετρητά; Άραγε περιμένει την «τέλεια καταιγίδα» για να κινηθεί;
