• Ναυτιλία

    Οικογένεια Άννας Αγγελικούση: Μεγάλη προσφορά μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας

    • του Λάμπρου Καραγεώργου

    Άννα Αγγελικούση


    Περισσότερες από 140 εφοπλιστικές οικογένειες ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και του προέδρου της Θεόδωρου Βενιάμη, για να συνδράμουν οικονομικά μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, του οχήματος κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού που δημιούργησε η ΕΕΕ, στη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

    Το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ και δεν περιλαμβάνονται σε αυτά οι προσφορές κατέθεσαν τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας ατομικά καθώς πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν να διαθέσουν χρήματα και συλλογικά μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και ιδιωτικά.

    Μεταξύ των πολλών και μεγάλων ονομάτων του ελληνικού εφοπλισμού που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ περιλαμβάνεται και η οικογένεια της Άννας Αγγελικούση και των Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη, η οποία διέθεσε, όπως λένε οι πληροφορίες, πάνω από ένα εκατ. ευρώ.

    Η Άννα Αγγελικούση, μαζί με τους δυο γιους της, τον Φραγκίσκο και Αντώνη Κανελλάκη, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτό το προσκλητήριο αφού βρίσκονται πάντα δίπλα στην πατρίδα, με πολυεπίπεδη προσφορά. Αλλά και στο επιχειρηματικό επίπεδο, οι ναυτιλιακές εταιρείες της οικογένειας και τα 70 πλοία του στόλου τους στηρίζουν την ελληνική σημαία.

    Η Αννα Αγγελικούση είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι μία από τις Ελληνίδες που πρωτοστατούν στην παγκόσμια ναυτιλία, συνεχίζοντας επάξια την πορεία του πατέρα της, Αντωνίου Αγγελικούση, ενός από τους ισχυρότερους εφοπλιστές της χώρας μας, με πρωτοπόρα σκέψη και έργο.

    Η ίδια μαζί με τα δυο παιδιά της, ελέγχει τις ναυτιλιακές εταιρείες Pantheon Tankers, Alpha Bulkers και Alpha Gas. Η Pantheon Tankers διαθέτει ένα στόλο από 33 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 5.667.930 dwt., η Alpha Bulkers Shipmanagement, που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου διαθέτει στόλο με 33 φορτηγά πλοία, συνολικής χωρητικότητας 4.578.685 dwt. και η Alpha Gas, που ιδρύθηκε το 2012 διαθέτει πέντε πλοία τα τέσσερα εκ των οποίων υπό ναυπήγηση.



    ΣΧΟΛΙΑ