• Ναυτιλία

    Ιδρύει ακτοπλοϊκή εταιρεία λαϊκής βάσης ο Δήμος Νισύρου – Ο βουλευτής Κόνσολας στον Πλακιωτάκη για τη σύνδεση Κω-Νισύρου

    Ιδρύει ακτοπλοϊκή εταιρεία λαϊκής βάσης ο Δήμος Νισύρου–Ο βουλευτής Κόνσολας στον Πλακιωτάκη για τη σύνδεση Κω-Νισύρου

    O βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη


    Την ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας λαϊκής βάσης σχεδιάζει ο Δήμος Νισύρου, σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου, ώστε να δοθεί λύση στη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω.

    Όπως διευκρινίστηκε, ο Δήμος θα καλύψει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και το υπόλοιπο ποσοστό θα δοθεί σε ιδιώτες.

    Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και συζήτησαν το θέμα της σύνδεσης της Νισύρου με τον Πειραιά και κυρίως με την Κω.

    Από τη συνάντηση προέκυψε ότι θα γίνουν νέοι διαγωνισμοί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τις γραμμές σύνδεσης Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου και Κρήτης -Καρπάθου-Κάσου-Ρόδου

    Ο Μ. Κόνσολας ζήτησε την επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νισύρου με την Κω, ενώ του δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δρομολογείται εκ νέου διαγωνισμός, με σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο, για τη γραμμή Κρήτη- Κάσος – Κάρπαθος-Ρόδος.

    Τέλος, ο Μ. Κόνσολας ζήτησε τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιά – Σαντορίνης – Κάσου – Καρπάθου – Ρόδου, με επταετή σύμβαση, που να μειώνει θεαματικά το χρόνο του δρομολογίου Πειραιά – Κάρπαθο στις 11 ώρες.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ