• Ναυτιλία

    Ζητούν επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου – Λέσβου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου - Ζητούν επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου - Λέσβου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου


    Την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου – Μυτιλήνης, ζητάνε με κοινή τους επιστολή ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου και ο Πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Ευστράτιος Κύτελης – Δήμαρχος Μυτιλήνης.

    Η επιστολή απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο ενώ κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές των δύο περιοχών.

    Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

    «Θα θέλαμε με την παρούσα να σας ενημερώσουμε για ένα αίτημα των λιμένων Βόλου, και Μυτιλήνης.

    Όπως θα γνωρίζετε, τα λιμάνια του Βόλου, της Μυτιλήνης και της Χίου, δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά, παρά την εκπεφρασμένη κατά καιρούς βούληση που έχουν εκφράσει οι εκπρόσωποι των λιμένων.

    Ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διακινούνται φορτία από τη Θεσσαλία αλλά και επιβάτες προς τους παραπάνω προορισμούς και ως γνωστόν σήμερα, πολλοί εξυπηρετούνται από τις επίσης επιδοτούμενες γραμμές της Θεσσαλονίκης.

    Η λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής, θα διευκολύνει την πρόσβαση της Θεσσαλίας και τη θαλάσσια επικοινωνία επιβατών και εμπορευμάτων με τους λιμένες του Ανατολικού Αιγαίου.

    Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε να εξετάσετε την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Μυτιλήνη – Χίος, η οποία θα προσφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και θα διευκολύνει, μειώνοντας χρονικά την μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων .

    Υπενθυμίζεται ότι, παλαιότερα, λειτουργούσε ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Βόλου – Μυτιλήνης. Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για την περιφερειακή ανάπτυξη και με δεδομένο ότι είστε καλός γνώστης του αντικειμένου, ευελπιστούμε όπως εξετάσετε θετικά το αίτημά μας για την επιδότηση της γραμμής».

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρίνα Χατζημανώλη (Υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου): Επιδιώκουμε προσέλκυση πλοίων και ίδρυση περισσότερων ναυτιλιακών εταιρειών

    Μαρίνα Φλοίσβου: Προχωρά το πρόγραμμα «The Arch», επιταχύνεται η πράσινη μετάβαση

     



    ΣΧΟΛΙΑ