ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι μία σύγκρουση μεταξύ δύο δεξαμενόπλοιων κοντά στο Στενό του Ορμούζ είναι πιθανό να προκλήθηκε από λανθασμένο υπολογισμό ναυσιπλοΐας ενός από τα πλοία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, το υπουργείο Ενέργειας των Εμιράτων επικαλέστηκε προκαταρκτικές πληροφορίες και δεν συνέδεσε το περιστατικό με μια αύξηση των ηλεκτρονικών παρεμβολών στη διάρκεια της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.
Τα δεξαμενόπλοια Adalynn και Front Eagle συγκρούστηκαν και έπιασαν φωτιά χθες, Τρίτη, 24 ναυτικά μίλια από τις ακτές των ΗΑΕ στη Θάλασσα του Ομάν. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μελών πληρωμάτων ή διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.
Αφότου το Ιράν και το Ισραήλ άρχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους το ένα εναντίον του άλλου την περασμένη εβδομάδα, παρεμβολές διαταράσσουν τα συστήματα ναυσιπλοΐας κοντά στα Στενά του Χορμούζ, σε μια θαλάσσια οδό ανάμεσα στο Ιράν και το Ομάν από όπου διέρχεται περίπου το ένα πέμπτο του πετρελαίου που μεταφέρεται διά θαλάσσης.
Η Τεχεράνη δεν σχολίασε τη χθεσινή σύγκρουση ή τις αναφορές για ηλεκτρονικές παρεμβολές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Βασική μας προτεραιότητα οι πολίτες και η οικονομία – Θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος
- ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Υποβλήθηκαν 24.408 αιτήσεις για τις 1.696 θέσεις στο ΕΣΥ – Οι πιθανότητες επιτυχίας
- Politico για Σύνοδο Κορυφής: «Ανήμποροι» οι ευρωπαίοι ηγέτες απέναντι στους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία
- Παναγιώτης Ψωμιάδης: Κάθειρξη 10 ετών για τα «45άρια» στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.